La plaça de l’Oli, prova pilot d’un nou projecte de renovació urbana a Vilafranca

Judit Benages
20/08/2020 - 11:07h

La prioritat és afavorir els vianants i per aquest motiu s’eliminaran totes les places d’aparcament de la zona i l’espai serà plataforma única

La plaça de l’Oli de Vilafranca encetarà al mes de setembre la segona fase de les obres després que en les últimes setmanes s’hagin dut a terme els treballs de renovació de la xarxa de clavegueram i aigua potable, amb un pressupost de 140.000 euros.

Francisco Romero ha recordat que amb les obres de reurbanització de la plaça se suprimeix el carril de circulació de vehicles del costat del Mercat de la Carn i les places d’estacionament existents actualment en tota la plaça.

PUBLICITAT

Tot l’espai serà de plataforma única i es mantindran els arbres actuals i els fanals ornamentals però equipats amb il·luminació LED. També s’hi instal·larà nou mobiliari urbà de qualitat, els escocells dels arbres seran permeables i transitables per evitar obstacles als vianants i el carril de circulació de vehicles serà el més proper a la biblioteca amb paviment imprès com el de la plaça Vall del Castell.

PUBLICITAT

Romero explicava que a la plaça de l’Oli es vol assajar “un model d’intervenció de renovació urbana que afavoreixi la prioritat per als vianants que, si té bon resultat, podríem implantar a d’altres espais del centre com el carrer del Carme, la plaça de Josep Anselm Clavé o el passatge Enric Regull”.

El pressupost de la renovació de la plaça de l’Oli és d’uns 345.000 euros (145.000 per a la renovació de xarxes de clavegueram i d’aigua i 200 per a la urbanització) i la previsió és que duri uns 6 mesos a partir del setembre.

També et pot interessar

Comentaris