L’ampliació de Vinseum acabarà d’aquí a un any

19/08/2020 - 16:20h

El consistori ha fet aquest dimecres una visita d’obres on ha explicat que, en paral·lel als treballs, s’està fent el projecte museogràfic del museu

El primer tinent d’alcalde i alcalde accidental de Vilafranca, Francisco Romero, ha visitat aquest matí acompanyat del president de VINSEUM, Joan Tarrada, de tècnics municipals, de l’empresa constructora i de VINSEUM, les obres d’ampliació del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya-VINSEUM.

Romero ha recordat que l’obra té un pressupost d’adjudicació de 4,5 MEUR i que es compta amb una subvenció dels fons europeus FEDER de 1.925.000 euros i d’una altra d’1 MEUR de la Diputació de Barcelona. La resta del pressupost serà sufragat amb fons municipals.

El tinent d’alcalde ha explicat que, malgrat l’aturada de les obres durant un mes amb motiu de l’estat d’alarma sanitària i també dels entrebancs que es van trobar amb l’anterior empresa, ja fa unes setmanes que es van poder reprendre a bon ritme els treballs seguint tots els protocols i requeriments sanitaris, i actualment ja hi ha un 35% de l’obra executada.

El projecte consta d’un edifici posterior de 4 plantes + una de soterrani i d’un altre amb façana a la plaça Jaume I, de planta baixa + 3 plantes. Segons Romero, la previsió és que el proper estiu l’obra civil estigui acabada i que durant tot aquest temps es pugui anar definint en paral·lel el projecte museogràfic.

Pel tinent d’alcalde, VINSEUM és un projecte “estratègic, per la seva ubicació i la seva tipologia transversal a nivell de cultura, turisme, activitat social… És un projecte motor on tot el consistori hi hem expressat el nostre compromís d’inversió. Estem treballant amb Hisenda l’impacte de la crisi en projectes com aquests que estan en marxa i en els nous. Esperem que les dotacions de la Diputació i dels fons estructurals de la UE ens ajudin a finançar-los”.

També et pot interessar

Comentaris