Vilafranca presenta els actes simbòlics d’una festa major “irrepetible”

Administradors i ajuntament presentant les accions simbòliques de festa major
17/08/2020 - 19:52h

Administradors i ajuntament han preparat un programa de mínims que inclou alguns actes litúrgics, exposicions i tronades aèries

Vilafranca no tindrà enguany festa major o, com a mínim, no com la d’altres anys, plena d’actes i d’aglomeracions. I és que, precisament per evitar que la gent s’ajunti i es propagui el virus de la Covid-19, administradors i ajuntament han estat molt prudents i aquest dilluns a la tarda han presentat un programa de mínims, amb accions que ells classifiquen de “simbòliques” per una festa major que esperen que sigui “irrepetible”.

Abans d’enumerar els actes, el regidor de cultura, Ricard Rafecas, ha agraït el treball incansable dels administradors durant tot aquest any i ha demanat responsabilitat a tothom qui per festa major vulgui ser a Vilafranca.

“Volem generar un clima de festa major, però hem d’evitar que el virus es propagui i cal que tots posem el nostre gra de sorra per l’any que ve poder celebrar una festa com cal” ha dit Rafecas al mateix temps que ha destacat que Penedès Televisió farà una programació especial per tal que la festa major pugui arribar a la casa de tothom.

Actes previs
Des del consistori s’han presentat diferents activitats prèvies com ara una exposició del Ball de Foc, que es podrà veure del 19 d’agost al 6 de setembre a la Capella de Sant Joan i, a més, una mostra de teules velles de Santa Maria decorades per artistes vilafranquins i penedesencs que estaran exposades del 24 al 31 d’agost a la sala parroquial Mossèn Vinyeta.

Del 29 al 31 d’agost

A partir d’aquí, dissabte dia 29, a les 12 del migdia, hi haurà una repicada general de campanes des del campanar de Santa Maria i diferents tronades aèries en espais que no s’han volgut avançar.

Seguidament, fins a les 14h, exposició del seguici festiu amb l’acompanyament de música des del Campanar del Claustre dels Trinitaris, una mostra que també estarà oberta de 17 a 20h, també amb música.

A les 20.45, novena i cant dels goigs a Sant Félix (enregistrats) a la qual cal reserva prèvia per poder-hi entrarh.

Diumenge dia 30, a les 7h, repicada de campanes anunciant la festivitat de Sant Fèlix des del campanar de Santa Maria, toc de matinades des dels campanars de Santa Maria, Sant Joan i la Trinitat i, a les 9.15, repicada de campanes d’avís a ofici per, seguidament, ofici solemne de Sant Fèlix.

D’11 a 14h i de 17 a 20h, exposició del seguici festiu a la plaça Constitució, amb música a càrrec de la Coordinadora de Grallers, i de 12 a 14 i de 17 a 19h, exposició de les relíquies de Sant Fèlix a la basílica de Santa Maria.

A les 20.45, acte solemne de la festivitat de Sant Fèlix a la basílica de Santa Maria,

Finalment, dilluns dia 31, a les 7h, toc de matinades, repicada de campanes d’avís a ofici, missa pels fidels difunts i, igual que el dia 30, exposició del seguici festiu amb l’acompanyament de música des del campanar, a la plaça Constitució.

El dia 31, a les 22h, hi haurà una traca de fi de festa però no s’ha concretat des d’on precisament per evitar aglomeracions.

Art el dia 30

A banda el dia 30 es faran dues intervencions artístiques, una de caràcter efímer i una altra de caràcter més permanent. L’efímera es farà a la plaça Jaume I i a la plaça de la Vila, on es retolaran les posicions que ocuparien les figures del seguici festiu i les colles durant l’entrada de Sant Fèlix i la diada castellera, respectivament.

La intervenció permanent serà una processó il·lustrada amb murals que conformaran tot el recorregut de la processó del dia 30 per part de les figures del seguici festiu, les colles i Sant Fèlix.

Marxandatge

Per altra banda els administradors han recordat que aquest dimarts serà el primer dia que posaran a la venda l’estampa de Sant Fèlix i que també tenen nous domassos perquè la gent pugui engalanar els balcons tot i no ser la festa major de sempre.

A més a més finalment el quintet organitzador ha anunciat que enguany no encendran ells la tronada sinó que cada administrador decidirà una persona de l’àmbit de la Salut que ho farà al seu lloc per fer un homenatge al personal sanitari que ha treballat tant durant aquests mesos de pandèmia.

També et pot interessar

Comentaris