‘Societat Anònima’, seleccionat a la Secció Oficial del Mediteran Film Festival

14/08/2020 - 18:00h

El documental, dirigit per Ramon Tort i Raimon Benach posa l’accent en l’entramat humà dels Xicots de Vilafranca

El documental Societat Anònima, dirigit pels penedesencs Ramon Tort i Raimon Benach, ha estat seleccionat a la Secció Oficial del Mediteran Film Festival que del 19 al 22 se celebra a la ciutat de Široki Brijeg (Bòsnia i Hercegovina). Mlagrat tot, a causa de la Covid-19 el festival es farà online. El documental es va estrenar el setembre de l’any passat en un acte celebrat al Kubrick de Vilafranca. El film se centra en el vessant més antropològic del fet casteller i no tant en la consecució d’uns castells determinats.

Durant més de dos anys els seus directors van estar treballant un film que posa l’accent en l’entramat humà dels Xicots de Vilafranca però que perfectament podria ser exportable a qualsevol altre formació castellera i l’objectiu principal de la cinta de 70 minuts és ajudar a entendre el fet casteller socialment, humanament i emotivament. El projecte va ser una realitat gràcies a una campanya de micromecenatge a Verkami que va aconseguir superar els 3.000 euros de suport.

El documental també es va projectar el passat Most Festival i ara està pendent de participants als diferents circuits de festivals cinematogràfics i de ser emès per TV3, malgrat que no hi ha data fixada. De moment, i a última hora, els seus directors acaben de conèixer extraoficialment que també han estat seleccionats entre els 35 films finalistes a l’IFF Etnofilm Cadca d’Eslovàquia.

També et pot interessar

Comentaris