Fonts de Junts pel Vendrell alerten que Mar Galeano vol ser al govern

Els regidors de Junts pel Vendrell, Mar Galeano i Josep Mercadé, en una imatge d’un ple abans de la pandèmia.
Ricard Vinyals
30/07/2020 - 21:30h

La regidora del PDeCAT diu que no faria aquest pas sense tenir el vistiplau del partit

La regidora del grup municipal de Junts pel Vendrell a l’Ajuntament del Vendrell i cap local del PDeCAT a la capital del Baix Penedès, Mar Galeano, no veuria malament la seva entrada al govern local que presideix l’alcalde socialista, Kenneth Martínez.

Això sí, vol deixar clar que no farà aquest pas amb l’oposició majoritària del partit demòcrata, si així li ho fa saber la militància, i que l’opció d’entrar al govern vendrellenc seria “en benefici del Vendrell, perquè es pot fer més feina que a l’oposició i crec que puc aportar experiència en matèria de turisme i cultura popular, per exemple, però no per un interès personal”.

PUBLICITAT

Segons ha pogut saber el 3d8, Mar Galeano hauria establert les bases per un acord per entrar al govern del Vendrell durant aquest mandat, tot i que la mateixa regidora ho nega i només reconeix que amb l’equip de govern manté converses “per moltes qüestions”, sense que se’n pugui derivar un acord que les fonts consultades situen a “unes setmanes” vista.

Les mateixes fonts critiquen la suposada maniobra de Galeano perquè, segons creuen, “suposaria saltar una línia vermella” en el si de la formació política independentista al Vendrell.

Atès el cas, i sempre d’acord amb les fonts que han comentat la hipotètica entrada de Mar Galeano al govern del Vendrell, es tractaria del primer pacte de govern que el partit Junts per Catalunya en procés de creació per part de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont formalitzés amb Ciutadans.

Recordem, en aquest sentit, que Cs forma part del govern tripartit del Vendrell amb el PSC i el grup municipalista AVP-FIC.

Les fonts consultades conclouen que l’acord que negociaria Mar Galeano inclouria l’altre regidor de Junts pel Vendrell i cap de llista a les eleccions del 2019, Josep Mercadé, però que “la seva possible posició reticent respecte a aquest acord ha fet que Galeano hagi dut a terme les negociacions pel seu compte”.

PUBLICITAT

El 3d8 no ha pogut contactar amb Mercadé per contrastar aquesta situació, mentre que el president del PDeCAT a la vegueria del Penedès, Jaume Casañas, ha desmentit que hi hagi l’opció que Junts pel Vendrell entri al govern local.

També et pot interessar

Comentaris