Olèrdola destina 370.000 euros del PUOSC a la fibra òptica, aigua, enllumenat i plaques fotovoltaquies

30/07/2020 - 10:31h

L’Ajuntament obté la màxima quantitat que podia assolir en aquesta convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya

L’Ajuntament d’Olèrdola ha obtingut una subvenció de 370.000 € del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent al període 2020-2024. Aquest import és la màxima quantitat que en aquesta convocatòria podia assolir Olèrdola i permetrà  finançar les obres de millora dels serveis de fibra òptica, xarxa d’aigua i d’enllumenat públic, així com la millora de les  instal·lacions d’equipaments municipals.  

Considerat un dels instruments més eficaços de suport als municipis, en aquest mandat el Govern de la Generalitat ha recuperat el PUOSC després de no convocar-lo des del 2012. El regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás, ha assenyalat que el PUOSC és  una línia d’ajuts essencial pel finançament d’inversions en infraestructura per a la millora dels serveis als municipis i permet fer front a inversions “que tenim en cartera” a l’Ajuntament d’Olèrdola. Després de l’acurada feina feta pels Serveis Tècnics Municipals, aquests 370.000 € obtinguts del PUOSC permeten assolir la pràctica totalitat dels 398.000 € de pressupost que sumen les quatre actuacions subvencionades.

Samblás precisava que, amb l`ànim de millorar la connectivitat tecnològica, es preveu invertir en la provisió de fibra òptica a nuclis “on les companyies no hi arriben” com Viladellops. Igualment, la subvenció del PUOSC permetrà seguir implementant mesures per a millorar la gestió i eficiència de la xarxa d’aigua en diferents punts del municipi, així com completar el canvi a leds de l’enllumenat públic del municipi en els polígons industrials, Viladellops i en les instal·lacions esportives de Moja. 

El Pla Únic d’Obres i Serveis també ha estat receptiu a la sol·licitud de l’Ajuntament d’ instal·lar  plaques fotovoltaiques en edificis municipals.

Samblás detalla que és voluntat de l’Ajuntament fer aquesta instal·lació de plaques en les dues escoles d’Olèrdola, començant per l’escola Circell de Moja amb l’aportació del PUOSC atès que per proximitat la instal·lació pot donar servei també a altres equipaments i edificis públics com el camp de futbol Els Pins o el  Centre Cívic La Xarxa.

 Les actuacions presentades al PUOSC responen principalment a la necessitat de millora de les infraestructures i dels serveis públics bàsics i obligatoris, dins l’estratègia local de millora dels serveis municipals.

Aquests projectes es van presentar a les dues línies de subvencions del PUOSC, la d’inversions i la de municipis de menys de 5.000 habitants, i han obtingut unes subvencions de 250.000 € i 120.000 € respectivament.

Gràcies a l’estat sanejat de les finances municipals i a la capacitat que té l’Ajuntament per afrontar inversions, Juanma Samblás ha destacat que “no caldrà esperar al 2023” per a fer les actuacions perquè l’Ajuntament pot avançar els recursos abans de que els diners del PUOSC arribin a l’Ajuntament

També et pot interessar

Comentaris