La Policia Local de Vilafranca posa 100 denúncies per no portar mascareta

La Policia Local de Vilafranca patrullant pel centre de la vila
Avatar
29/07/2020 - 16:15h

En els últims dies la policia vilafranquina també ha multat a 12 persones per consum d’alcohol a via pública alterant l’ordre

La Policia Local de Vilafranca ha imposat des que es va anunciar l’obligatorietat de portar mascareta en els espais públics un total de 100 denúncies a ciutadans. Cal recordar que portar mascareta és obligatori, excepte per a infants menors de 6 anys, persones amb malalties respiratòries o si s’està menjant o bevent. L’Ajuntament de Vilafranca fa una crida una vegada més a complir amb aquesta mesura, així com amb el rentat freqüent de mans i la distància de seguretat d’1,5m per tal de disminuir les possibilitats de contagi de la COVID-19.

D’altra banda, en els darrers dies la Policia Local de Vilafranca també ha imposat un total de 12 denúncies pel consum de begudes alcohòliques a la via pública alterant l’ordre.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, avisa que, amb la prohibició decretada aquest dimarts per la Generalitat i que entra en vigor a partir d’avui dimecres de prohibició del consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública per a la contenció de la COVID-19, “la Policia Local serà estarà especialment amatent a controlar aquest comportament irresponsable i incívic i els punts on s’hi ha detectat darrerament com alguns pàrquings i parcs”.

El regidor recorda que la Policia Local ja porta més de 250 denúncies per actes incívics a la via pública durant el que portem d’any i que la infracció per fer “botellades” està tipificada com a greu i pot comportar multes d’entre 3.000 i 15.000 euros. Montfort insisteix que les “botellades”, a banda de les evidents molèsties al veïnat i els actes d’incivisme que se’n deriven en molts casos, “són un dels comportaments de risc més perillosos per a possibles rebrots del virus, per la qual cosa és especialment rellevant extremar totes les precaucions per evitar-les”.

PUBLICITAT

Servei essencial

La Policia Local de Vilafranca, com a servei essencial i indispensable, ha dut a terme des de la declaració de l’estat d’alarma un total de 1.800 intervencions que hi estan relacionades, entre aquestes 170 serveis realitzats per col·laborar amb altres departaments de l’Ajuntament com el repartiment mascaretes, de targetes menjador, d’autoritzacions per al Rebost Solidari, la recollida i distribució de bates, viseres i EPI’s a les residències, hospitals, etc. També s’han imposat en aquest període un total de 1.563 denúncies per desobediència lleu de les normes de l’estat d’alarma, principalment per circulacions indegudes per la via pública.

La Policia Local de Vilafranca també ha liderat i coordinat un total de 10 actes de reconeixement al personal sanitari de l’Hospital i Residències de Vilafranca i comarca.

També et pot interessar

Comentaris