Vilafranca en Comú planteja la necessitat d’un segon Pla de Xoc

D’esquerra a dreta, Ramon Arnabat i Montse Romagosa
29/07/2020 - 10:44h

El partit critica el govern perquè creu que aquest està gestionant el primer Pla aprovat com si només fos seu i no de tots els grups

Vilafranca en Comú valora positivament el Pla de Xoc acordat per tots els grups municipals i la seva dotació pressupostària, però critica la “gestió monopolística i unilateral” que n’ha fet l’equip de govern, presentant les mesures del pla “com si fossin seves i sense tenir en compte que van ser consensuades per tots els grups”.

De les mesures concretes d’aquest Pla Vilafranca en Comú considera que algunes s’han aplicat d’acord amb el consens i de forma indiscriminada, però d’altres s’han aplicat incomplint l’acord escrit i regatejant les ajudes als col·lectius més desfavorits.

VeC proposa un segon Pla de Xoc de setembre a desembre d’aquest any que contempli més mesures socials i culturals, que es doti amb les modificacions de pressupost necessàries i el romanent del 2019 i els ajuts que es puguin rebre d’altres administracions i que es gestioni des del consens i la participació de tots els grups i dels Consells de participació.

Per VeC, aquest segon Pla de Xoc ha de tenir un clar biaix social, ambiental i de gènere i ha de permetre implementar les mesures pendents del primer Pla de Xoc, especialment pel que fa a habitatge, educació/infància i atenció a les persones. VeC també considera imprescindible comptar amb una diagnosi social que permeti conèixer la realitat sobre la que s’ha d’actuar.

Entre les mesures proposades destaquen la creació d’una línia d’ajuts específics per a llars monoparentals, habitatge de lloguer, garantir l’equitat en l’escolarització, la connectivitat i les activitats esportives i de lleure educatiu i fer front a les situacions d’emergència de les persones i les famílies mitjançant targetes moneder per a la compra al comerç local.

També proposen l’adopció mesures per millorar la mobilitat sostenible i promocionant els eixos cívics, fomentar la instal·lació de petites tallers, negocis i comerços, reforçar els serveis d’atenció a la gent gran, ampliar el nombre d’agents cívics, promocionar el turisme cultural i el cooperativisme o realitzar un acte públic d’homenatge a les treballadores i treballadors que han fet front en primera línia a la pandèmia i a les víctimes i als seus familiars.

Finalment, Ramon Arnabat i Montse Romagosa de VeC han mostrat la seva preocupació per com s’està afrontant la contenció de la Covid-19 a la vila i han denunciat la manca de gestors COVID i de rastrejadors que permetin fer el seguiment i l’aïllament dels contactes dels casos positius: “la majoria de la població està fent els deures, l’Ajuntament està fent els deures, però sembla que el Departament de Salut no els està fent a Vilafranca”.

També et pot interessar

Comentaris