Salut controla dos brots de Covid-19 al Baix Penedès

Des del CAP del Vendrell es fa el seguiment del brot per SARS-CoV-2 de Coma-ruga.
Ricard Vinyals
28/07/2020 - 19:29h

Hi ha una desena de persones confinades a Coma-ruga i a Calafell

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat de la detecció d’un parell de brots de coronavirus SARS-CoV-2 a la comarca del Baix Penedès, dins d’un total de 23 brots que hi havia aquest dilluns a tota la demarcació de Tarragona.

PUBLICITAT

En els dos casos la situació sanitària està sota control i s’haurien donat per contactes dins de l’àmbit familiar. De fet, 19 dels 23 brots registrats a principi de setmana s’havien produit per trobades familiars mentre que els 4 restants es va produir el contagi entre grups d’amics, en un viatge per fer el Camí de Santiago o en l’ambit laboral.

Coma-ruga
El primer dels brots de coronavirus de la Covid-19 aquest dilluns al Baix Penedès es va produir al barri marítim vendrellenc de Coma-ruga. En concret, hi havia confirmats mitja dotzena de positius per Covid-19 en una mateixa família i als quals se’ls està fent un seguiment sanitari des del Centre d’Assistència Primària (CAP) del Vendrell.

Totes aquestes persones es troben fent el període preceptiu de confinament domiciliari al mateix barri i el seu estat de salut no és greu, mentre que dues persones més de la família que resideix al mateix indret de Coma-ruga i que van donar negatiu en les proves PCR estan també confinades però en aquest cas en un hotel a disposició del CatSalut a Tarragona.

“Sembla que aquestes persones es van contagiar a partir d’una trobada familiar amb altres membres de la família que van venir de Barcelona”, ha apuntat la regidora de Salut de l’Ajuntament del Vendrell, Montserrat Martín.

Algunes d’aquestes darreres persones es trobarien hospitalitzades a la capital catalana.

En relació a les proves PCR per detectar el coronavirus de la Covid-19, al CAP del Vendrell es feien entre una desena i una quinzena de proves diàries fins la setmana passada, aquests dies ha augmentat fins a una mitjana d’una vintena de proves al dia i en breu se’n faran més perquè s’ha previst un reforçament en l’equip de rastrejadors per tenir controlats els contactes més estrets de les persones infectades.

PUBLICITAT

Així, per exemple, pel brot detectat en 6 casos d’una família de Coma-ruga s’està fent un seguiment sanitari a 15 persones més properes a les afectades.

Calafell
D’altra banda, Salut ha informat d’un altre brot al Baix Penedès, en aquest cas al municipi de Calafell. Hi hauria un nombre de 4 casos positius per SARS-CoV-2, un dels quals ha requerit el seu ingrés hospitalari.

El seguiment d’aquest brot també es fa en l’àmbit familiar dels afectats, que en aquest cas suposa el control a 4 persones més dins de la mateixa família.

També et pot interessar

Comentaris