“La festa major s’ha organitzat seguint les indicacions de les autoritats sanitàries del país”

El regidor vendrellenc Christian Soriano, responsable polític de la festa major que comença aquest dissabte. (Fotografia: Ajuntament del Vendrell)
24/07/2020 - 12:01h

Entrevistem el regidor de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano

Nascut l’any 1997, Christian Soriano és politòleg graduat per la Universitat Pompeu Fabra i estudiant de Dret. És també el primer secretari de les JSC del Vendrell i va representar la candidatura del PSC a les eleccions municipals del mes de maig de 2019 ocupant el segon lloc de la llista. Cofundador de l’associació juvenil de debat “Convenç El Vendrell”, ha estat també jurat i formador de diferents lligues de debat i oratòria. Actualment és el primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament del Vendrell i regidor de Comunicació i Transparència, Participació Ciutadana, Festes i Igualtat i LGTB+.

Què n’espera d’aquesta festa major condicionada per la crisi del coronavirus?

Ens trobem en una situació extraordinària. La crisi del COVID-19 ens ha plantejat un nou model de vida al qual ens hem d’adaptar i on la cultura ha de seguir sent un pilar fonamental de la nostra societat. Aquesta Festa Major serà diferent a les viscudes en els darrers anys però el que volem assegurar és que l’esperit de la Festa Major de Santa Anna arribi a totes les famílies del Vendrell en aquests moments difícils. Espero que aquesta Festa Major ajudi a un somriure als vendrellencs i vendrellenques i que serveixi per demostrar que en moments tan complicats com aquests la cultura és i ha de seguir sent un bé de primera necessitat a l’abast de tothom.

S’ha arribat a plantejar la suspensió de tota la festa i deixar-la per l’any que ve?

La nostra responsabilitat com a Administració és garantir en tot moment la seguretat dels nostres ciutadans i ciutadanes i aquesta Festa Major s’ha organitzat treballant amb els cossos de seguretat del municipi i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries del país.

Com va viure la dimissió dels Administradors de Santa Anna? Entén la seva decisió?

Cap als Administradors i Administradores només puc tenir paraules d’agraïment per la gran tasca que han fet i per la il·lusió que des del primer dia van demostrar fent una Festa Major per a tot el Vendrell. Aquest és el gran patrimoni del Vendrell, la seva gent. Tenim un teixit associatiu i cultural que és únic al país i és precisament això el que ens fa ser el que som. Respecto i lamento la decisió dels Administradors i Administradores i la Festa Major que realitzarem aquests dies és en part gràcies a la seva tasca i crec que mereixen la felicitació i l’agraïment de tot el Vendrell.

Les entitats de folklore i de foc van anunciar que no participarien presencialment a la festa i que volien destinar la subvenció a finalitats socials. Se sap ja el destí concret d’aquests diners?

Com deia abans, el teixit cultural del municipi és el nostre gran patrimoni i els grups de la cercavila de foc i popular en són un clar exemple. Vull destacar també el vessant social de totes aquestes entitats que no només es dediquen a celebrar la Festa Major sinó a fer una tasca importantíssima per a la cohesió social del municipi. Pel que fa al destí del 50% de les seves subvencions, així com la meitat del pressupost de Festa Major i Festes d’Estiu i gran part del pressupost de les Festes del Barri, anirà destinat a pal·liar les conseqüències socials i econòmiques de la crisi del COVID-19.

Com ha viscut, com a membre del govern del Vendrell, la gestió de la pandèmia sanitària i econòmica?

Aquest Govern s’ha deixat la pell des del minut u per garantir que ningú es quedi enrere a l’hora de sortir d’aquesta crisi. Hem aprovat mesures importantíssimes com ho han estat l’ajuda de fins a 600€ als autònoms i petits comerços del municipi, hem incrementat la partida de serveis socials per donar una resposta immediata a les necessitats d’aquells qui més patien en primera persona els efectes de la crisi, hem repartit mascaretes gratuïtes als majors de 70 anys… I ho hem fet sempre amb la mà estesa i dialogant amb una oposició que ha estat disposada al diàleg. És molt important el que s’ha fet i com s’ha fet, així que crec que, tot i la feinada que encara ens queda per endavant, podem estar satisfets de la gestió d’aquesta crisi.

Creu que es podrà sortir més o menys ràpidament de la crisi?

Ens preocupa l’evolució de la corba que sembla que torna a ser ascendent. Però sortir més o menys ràpidament depèn de nosaltres mateixos. Ús de mascareta, rentat de mans i distància de seguretat. Estic segur que la nostra gent mantindrà el nivell de responsabilitat social que han mantingut durant els darrers mesos.

Com pot afrontar el municipi del Vendrell, eminentment turístic, el que queda de temporada d’estiu?

Amb molt de diàleg amb els agents turístics i aplicant mesures per atraure encara més la gent que ens ve a visitar cada estiu. La tasca de la regidora de Turisme i de la regidora de Platges està sent impecable en aquestes setmanes. La campanya ‘El Vendrell t’estima’ està funcionant molt bé i a partir d’aquí es tracta de seguir empenyent tots i totes en la mateixa direcció.

Vostè és regidor de Polítiques d’Igualtat. Com està aquest àmbit en l’Ajuntament i en la societat en general del Vendrell?

Crec que un dels majors i millors canvis que ha viscut la nostra societat és la conscienciació sobre la importància del moviment feminista. Parlem d’igualtat, de reconeixement, de justícia. Òbviament ens queda molt camí per recórrer però crec que hi ha una conscienciació creixent entre joves i no tan joves sobre la importància d’aplicar polítiques de gènere des de l’administració i de lluitar al costat de les associacions i institucions per aconseguir una igualtat real entre homes i dones. La societat del Vendrell està molt implicada i aquest és un dels pilars fonamentals d’aquest Govern.

I com a responsable de Comunicació, com està el procés de nomenament d’un nou director/a dels mitjans de comunicació municipals?

Portem setmanes treballant-hi i esperem tenir-ho disponible el més aviat possible. Som uns afortunats per tenir una ràdio i televisió local amb una història tan important com ho és RTV El Vendrell i volem que aquest canal segueixi sent de referència per als vendrellencs i vendrellenques.

De quines actuacions del seu govern se sent més satisfet en el primer any de mandat?

Aquest és un Govern eminentment progressista i que entén la justícia i la cohesió social com els eixos vertebradors del seu programa. Aprovar l’augment de l’IBI per a pisos buits de grans tenidors va ser una mesura molt rellevant per poder estimular l’habitatge a casa nostra i els projectes del FEDER de Coma-Ruga i Quatre Fonts, a més del carrer Doctor Robert, ens porten cap a un municipi més amable amb l’entorn i alineat amb els objectius de l’Agenda 2030. La redacció del protocol contra violències sexuals en entorns d’oci, la creació de la campanya LGTB “El Vendrell Amb Orgull” i la gestió de la Capital Cultural 2020 en aquests moments tan complicats son també projectes molt important per a nosaltres.

I, finalment, quins eixos marcaran els propers mesos el seu govern?

Els eixos marcats són els de sempre, treballar per un Vendrell obert que reconegui la pluralitat i diversitat del nostre municipi i garanteixi la justícia i la cohesió social als nostres veïns i veïnes. A curt termini hem de seguir treballant per pal·liar els efectes de la crisi econòmica i social del COVID-19 i per seguir fent realitat el projecte de ciutat que tenim.

També et pot interessar

Comentaris