Nou pas per a un centre cultural a la Cooperativa Agrícola de Calafell

Avatar
23/07/2020 - 21:30h

El ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dijous la modificació urbanística corresponent

El ple municipal de l’Ajuntament de Calafell celebrat aquest dijous ha aprovat inicialment una modificació del Ple d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per fer possible la conversió en un centre cultural de la Cooperativa Agrícola.

Amb aquest canvi, la totalitat de la finca, terreny i edifici, passarà a estar qualificada com a equipament.

PUBLICITAT

Aquest és un nou pas d’aquest projecte, que Ajuntament i Cooperativa de Calafell stan negociant des de fa mesos. En el ple del passat 30 de juny,l’Ajuntament ja va aprovar el finançament per a l’operació per usar part de les seves instal·lacions com a equipament públic. Segons les negociacions, el municipi rebrà 1.700 metres quadrats, amb un lloguer amb opció de compra.

I amb aquesta operació, la Cooperativa Agrícola de Calafell garanteix la seva viabilitat futura.

L’Ajuntament calafellenc ocuparà la major part de les instal·lacions del celler de la Cooperativa, situades al Passeig de la Unió. El futur equipament tindrà dues parts. Una serà un centre d’interpretació del món agrari i del vi. L’altra serà espai per a usos cívics i culturals més generals.

PUBLICITAT

L’entitat, de la seva banda, es quedarà una part de l’actual agrobotiga i la zona d’operacions on es
porten les collites: un magatzem, el moll de descàrrega del raïm i la bàscula. D’aquesta forma, podrà continuar amb la seva activitat i mantenir els ingressos que n’aconsegueix.

Amb aquest projecte, Calafell guanya un nou equipament cultural, el segon dedicat a les activitats econòmiques tradicionals, després de La Confraria, el museu que, a l’antiga confraria de pescadors, explica el passat mariner del municipi.

El centre d’interpretació del món agrari i del vi també ampliarà l’oferta de museus, monuments i jaciments arqueològics existent a Calafell. Així es reforçarà l’aposta per posar en valor el patrimoni històric local i convertir-lo en un actiu turístic que transcendeixi el sol i platja.

També et pot interessar

Comentaris