Calafell reclama més de 400.000€ a la Generalitat pel deute amb les escoles bressol municipals

Avatar
23/07/2020 - 20:19h

El deute s’ha anat acumulant al llarg dels darrers anys, segons ha remarcat el ple calafellenc

El ple de l’Ajuntament de Calafell d’aquest dijous ha aprovat reclamar a la Generalitat el pagament de 406.728,26 euros. Aquesta quantitat correspon al deute que el govern català manté per no haver abonat l’aportació econòmica a les escoles bressol municipals des de fa anys.

PUBLICITAT

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha establert que la Generalitat ha de
fer pagar el diferencial entre les quantitats que hauria d’haver aportat i les que va acabar aportant
realment. La rebaixa o manca de subvencions va començar el 2013, dins del procés de retallades a l’ensenyament d’aquella època.

La sentència, que culmina una demanda presentada per les entitats municipalistes i diferents ajuntaments, està fent que molts municipis, com Calafell, reclamin els imports adeutats.

Segons els convenis signats entre l’Ajuntament de Calafell i la Generalitat pels quals es van crear les escoles bressol del municipi, el govern català havia d’aportar 1.800 euros per alumne i any. Després, unilateralment, es va rebaixar a 875. I des de 2015, l’aportació ha estat nul·la.

PUBLICITAT

Segons la tinent d’alcalde d’Ensenyament de Calafell, Lluïsa Lastra, “l’Ajuntament ha estat fent-se càrrec d’un deute que no li correspon i que li ha causat un perjudici important”. Lastra diu que “això no és acceptable ni educativament, ni socialment.”

També et pot interessar

Comentaris