Sant Sadurní suspèn la Festa de la Fil·loxera per la Covid-19

FOTO: Ajuntament
23/07/2020 - 14:48h

L’Ajuntament i l’Associació Festa de la Fil·loxera acorden l’anul·lació dels principals actes de la festa per garantir la seguretat del públic i els participants

L’Ajuntament de Sant Sadurní i l’Associació Festa de la Fil·loxera han acordat la suspensió dels actes de la Festa de la Fil·loxera 2020, prevista pels dies 7 i 8 de setembre. La decició s’ha pres després de la darrera reunió de treball entre la regidoria de Cultura i representants de l’entitat.

Tal com han expliacat fons del consistori, la mesura s’ha pres per “responsabilitat amb la seguretat dels participants i assistents”, i per coherència amb la decisió que han pres altres grans esdeveniments de cultura popular del país.

L’actual context sanitari, que estableix restriccions pel que fa a la concentració de persones i d’aforament a l’espai públic, així com pel que fa al distanciament, fan inviable la celebració dels actes de la Festa segons els paràmetres tradicionals.

Per aquest motiu, i després de la reunió mantinguda amb els diversos caps de colla, representants de l’entitat i l’Ajuntament han decidit la cancel·lació de l’edició d’enguany.

A la reunió es van explorar diverses vies i fòrmules per adaptar els actes a les mesures de seguretat sanitàries, amb un desenvolupament més estàtic de les celebracions o diversificant la localització, però finalment es va descartar introduir canvis per l’elevada desnaturalització que suposaria per una Festa molt tradicional que compta amb un guió i desenvolupament amb gran interacció, mobilitat i participació a l´espai públic.

En aquesta trobada les parts implicades també es van emplaçar a deixar la porta oberta a possibles iniciatives que puguin impulsar-se al voltant de la Festa, amb la voluntat de preservar el característic color groc que omple els carrers de la vila durant els dies de Fires i Festes, sempre i quan s’adaptin als requisits sanitaris que determinin les autoritats competents.

També et pot interessar

Comentaris