La vilafranquina Michela De Marchi publica un llibre sobre vivències a l’Àfrica

22/07/2020 - 11:48h

La col·laboradora del 3d8 espera poder publicar una versió traduïda de la seva primera obra

Michela De Marchi, italiana resident des de fa anys a Vilafranca i col·laboradora del 3d8 amb articles a la pàgina per estrangers, ha publicat el llibre ‘Le Statue di Ebano. La mia vita in Africa’ (de moment, només en italià), una obra en la qual aquesta administrativa en una empresa farmacèutica multinacional explica vivències durant els 16 anys que fa que treballa com a voluntària en projectes de desenvolupament social i econòmic a Àfrica.

“La meva passió per l’Àfrica va néixer durant els anys de l’adolescència, perquè vaig participar en una xerrada sobre els problemes del tercer mon”, explica De Marchi sobre una xerrada que assegura que la va canviar.

“Vaig entendre que havia de donar una direcció a la meva vida per tal d’aconseguir viure en un món més just i aleshores vaig estudiar i dissenyar uns projectes i els vaig implementar majoritariament al Senegal, i en part també a Uganda”, afegeix.

En concret, Michela De Marchi va desenvolupar projectes de prevenció de la malària, de microcrèdits i projectes d’ensenyament i de salut per als infants.

“Fa 6 anys vaig decidir comunicar en forma de llibre les coses que he après d’aquesta experiència, com tot m’ha canviat, com he reaccionat jo davant de les dificultats, dels moments fàcils i dels errors”, continua De Marchi a l’hora d’explicar el perquè del seu llibre.

També apunta que ha volgut descriure els llocs que ha visitat durant els seus viatges a l’Àfrica, les persones que ha conegut i “el bò que he pogut treure d’elles”.

“Descric tot el que he après sobre el món de la cooperació, la cultura senegalesa i la societat africana”, conclou De Marchi.

‘Le Statue di Ebano. La mia vita in Africa’ va sortir a les llibreries italianes el 8 de juliol i, si té l’èxit que desitja, De Marchi té l’objectiu de publicar-ne una traducció al català o al castellà.

També et pot interessar

Comentaris