A partir de dilluns ja es podran adquirir els VilaFrancs

Avatar
15/07/2020 - 14:19h

En una campanya pionera a Catalunya i que molts municipis ja volen copiar, l’impacte econòmic per Vilafranca serà de 500.000 euros

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, i el president de la Fundació Pinnae, Martí Solé Bordes, han presentat aquest matí la imatge de la campanya “Compra amb VilaFrancs, fes comerç de proximitat” i la plataforma telemàtica per adquirir els VilaFrancs, uns xecs de compra per un import de fins a 50€ que la ciutadania podrà adquirir només abonant 30€. Els 20€ restants, els regala l’Ajuntament amb el suport de l’establiment. És a dir, l’import global del xec es finança en un 60% pel consumidor, en un 35% per l’Ajuntament i en un 5% pel comerç adherit i que es beneficiarà de la compra. Els xecs podran ser de 20 (el ciutadà n’aporta 12) i de 30 € (el ciutadà n’aporta 18).

Joan Manel Montfort recordava que la campanya “Compra VilaFrancs, fes comerç de proximitat” és un pla de xoc enfocat al sector comercial “potent i engrescador per dinamitzar el comerç que es va veure obligat a tancar per la pandèmia de la COVID-19. Són 500.000 euros que s’injectaran en l’economia local en els propers 3 mesos”. El regidor explicava que 70 comerços de Vilafranca de tot tipus ja s’hi ha inscrit i ha fet una crida al sector perquè el màxim d’establiments comercials i de serveis puguin beneficiar-se’n. “Volem ajudar el petit comerç i els autònoms, que és un col·lectiu vulnerable que ha patit molt aquesta crisi”, ressaltava Montfort.


La plataforma telemàtica per adquirir els VilaFrancs i perquè els establiments s’hi puguin adherir penja de l’enllaç vilafranca.cat/vilafrancs. Des d’allà es podran adquirir els xecs de forma ràpida, còmoda i fiable. El ciutadà es podrà imprimir el xec o descarregar-se’l al mòbil on, mitjançant un codi QR, l’establiment podrà fer-ne la comprovació de la validesa.

La campanya començarà el proper dilluns 20 de juliol i s’allargarà fins al 20 d’octubre. Els xecs podran ser adquirits per qualsevol persona major d’edat empadronada a Vilafranca. L’import màxim que pot adquirir cada persona és de 50€. Els xecs es podran comprar per gastar-los en diferents sectors com: comerç i serveis, oci i cultura, turisme i hostaleria i es podran fer servir directament a qualsevol dels comerços o empreses que s’hagin adherit a la campanya. Es calcula que unes 10.000 persones de Vilafranca podran accedir a la compra d’aquests xecs.

Montfort ha remarcat que es tracta d’una campanya pionera a Catalunya  per la qual “ja s’han interessat diversos ajuntament i la Generalitat hi té els ulls posats per veure com funciona”.

La Fundació Pinnae ha subvencionat la plataforma tecnològica de la campanya. El seu president, Martí Solé Bordes, comentava que “una de les finalitats estatutàries de Pinnae és la promoció econòmica de Vilafranca i el Penedès. Ara es el moment de donar suport al comerç de proximitat, un dels més perjudicats per la pandèmia, per donar-li empenta”. Solé feia una crida als comerços a sumar-se a la iniciativa.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, emmarcava l’aposta pel comerç local en el “model de ciutat viva, amb identitat pròpia, amb activitat que volem per a Vilafranca”

“Si la campanya té èxit, ha vingut per quedar-se. La injecció de 500.000 euros en el comerç local en els propers 3 mesos són diners que es queden a Vilafranca, en el comerç, en els treballadors, en els autònoms, en l’economia local… no hi ha cap trampa”.

Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès

També et pot interessar

Comentaris