Adjudicada la redacció del projecte de millora de la C-31 a Calafell

La carretera C-31 al seu pas per l’interior del municipi de Calafell. (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
15/07/2020 - 12:00h

L’Ajuntament de Calafell remarca que “hi està a sobre perquè és una obra clau i estratègica per al municipi”

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat a Mediterránea de Ingeniería Civil, SL la redacció del projecte per remodelar la travessia de la carretera C-31 al terme municipal de Calafell.

El tram que s’ha de remodelar és el comprés entre la rotonda de la Creu Roja i el límit amb Cunit, de tres quilòmetres de longitud. El pressupost de les futures obres rondarà el milió d’euros.

PUBLICITAT

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, diu que “encara caldrà esperar per veure l’inici de les obres. Ara només s’ha contractat la redacció del projecte. Però és la fase decisiva, perquè la remodelació es farà tal com ara es dibuixi i planifiqui”.

Ferré afegeix: “Hi estem molt al damunt, ja que és un projecte clau i estratègic per al municipi, ja que el canvi que pot introduir serà històric”.

L’Ajuntament de Calafell recorda que ha insistit reiteradament davant la Generalitat que l’objectiu d’aquest projecte ha de ser convertir la C-31 en una travessia urbana, amb un trànsit pacificat i amb un volum molt menor que l’actual. 

“No pot continuar sent una carretera de molts carrils com ara, i això ha d’anar acompanyat de mesures relatives al peatge de l’autopista”, subratlla l’alcalde.

PUBLICITAT

A més, l’Ajuntament de Calafell reclama que es resolgui la permeabilitat de la C-31 al trànsit de les vies perpendiculars i que es millori l’evacuació de les aigües de pluja. També que es prevegin actuacions de mobilitat en pro dels usuaris més vulnerables de la via pública, els vianants i els ciclistes.

També et pot interessar

Comentaris