Quatre empresonats per una plantació de marihuana ‘indoor’ al Vendrell

En l’operatiu policial hi van participar diversos agents dels Mossos d’Esquadra.
13/07/2020 - 14:00h

Els Mossos d’Esquadra van confiscar 65 quilos de cabdells, una cinquantena dels quals premsats al buit amagats en un pàrquing

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir el passat dijous quatre homes de 33, 34, 40 i 52 anys, tots quatre veïns del Vendrell, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, tinença il·legal d’armes de foc i pertinença a grup criminal. 

Segons s’ha sabut aquest dilluns, la investigació va començar a finals del mes de juny quan els mossos van tenir coneixement gràcies a la Policia Local del Vendrell que en un masia del municipi hi podia haver una gran plantació de marihuana.

Durant les setmanes posteriors, els mossos van confirmar que a la urbanització de Mas Astor del Vendrell hi havia una masia abandonada que s’havia adequat per cultivar marihuana al seu interior de manera intensiva. Allà hi vivia un home que es cuidava de la plantació i es relacionava amb tres homes més que vivien en una casa propera.

Els investigadors també van comprovar que la masia investigada consumia grans quantitats d’electricitat i que s’havien fet modificacions en l’estructura per amagar aparells d’aire condicionat i sortides d’aire cap a l’exterior.

Dijous passat al matí, amb autorització judicial, agents de la unitat d’investigació juntament amb agents de la Brigada Mòbil van portar a terme les entrades als dos immobles investigats. En el transcurs d’aquestes entrades es van detenir les quatres persones investigades.

En el conjunt de les dues entrades els mossos van intervenir 15.675 euros en efectiu i van localitzar 65,5 quilograms de cabdells de marihuana. En aquest sentit, destaca que d’aquests hi havia 50 quilos que ja estaven embassats al buit i es trobaven amagats en una sala amagada al garatge de la casa.

A més, els mossos van localitzar a l’habitació d’un dels detinguts un revòlver real i sis cartutxos.

Pel que fa a la plantació, es tractava d’un gran cultiu i prova d’això és que els investigadors van localitzar 1.500 testos per les plantes, 80 ventiladors, 100 focus halògens, 80 làmpades i, fins i tot, dues màquines industrials per extreure els cabdells de les plantes.

Finalment, durant les entrades i perquisicions els mossos van comprovar gràcies als tècnics de la companyia elèctrica que la plantació disposava de 200 transformadors i estava connectada fraudulentament a la xarxa.

Els quatre detinguts van passar dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell i l’autoritat judicial va decretar el seu ingrés a presó.

També et pot interessar

Comentaris