El Casal lliga el Sant Jordi d’estiu amb el concurs de pintura ràpida

D’esquerra a dreta, Joan Nicolàs, Salvador Casals, Mireia Camacho i Ricard Rafecas,
Eva López
11/07/2020 - 20:05h

L’entitat vilafranquina ha aprofitat el trasllat de la Diada al 23 de juliol per tornar a fer coincidir el certamen amb la festa

El Casal de Vilafranca continua amb el seu objectiu de traslladar la cultura al carrer i de fer-ho des de diferents vessants artístics. Un d’ells, la pintura. Des de fa quatre anys, l’entitat organitza un concurs de pintura ràpida Premi Vilafranca Cultura, que enguany aprofitarà el trasllat de la diada de Sant Jordi al 23 de juliol per tornar a unir les dues celebracions.

“El concurs ja havia coincidit dues vegades amb Sant Jordi. Després, va canviar, i ara aprofitem que la Diada ha canviat de data perquè tornin a casar”, ha apuntat Salvador Casals, gerent del Casal. L’objectiu de vincular el concurs amb Sant Jordi és que els que hi participin puguin copsar l’ambient de la jornada festiva, barrejats entre parades de llibres i roses.

Tot i que la celebració del concurs queda lligada a la decisió de si se celebra Sant Jordi o no, Casals ha explicat que des de l’entitat ja s’han pres les mesures de seguretat per garantir una distància mínima amb els pintors. Així, cada un tindrà un perímetre de 3 metres al voltant, al qual el públic no podrà accedir.

PUBLICITAT

“El que perseguim amb aquest concurs és que la pintura sigui visible també al carrer”, ha explicat Casals, que no s’ha atrevit a vaticinar quina serà la participació en el certamen perquè “depèn de molts factors”, ha dit.

Sobre els premis que rebran els guanyadors, van des dels 800 euros per al guanyador, fins als 200 euros. Les bases del concurs ja es poden consultar al web casal.org. Els artistes participants podran pintar des de les 16h fins les 21h del dijous, hora límit per lliurar les obres al vestíbul del Casal.

El veredicte final del concurs es farà públic el mateix dia 23 de juliol, a dos quarts de 10 del vespre, a la platea del teatre i les obres guanyadores s’exposaran al vestíbul del teatre del 23 de juliol al 13 de setembre.

PUBLICITAT

Joan Nicolàs, membre de la junta del Casal i un dels espònsors del certamen a través de Nikko Center, ha apuntat que el concurs servirà perquè Vilafranca vagi recuperant “la seva activitat normal”, i ha destacat l’alta qualitat dels quadres en les quatre edicions anteriors.

Per altra banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, ha felicitat el Casal per la seva tenacitat en l’organització d’activitats culturals, i ha assegurat que Sant Jordi es durà a terme amb totes les mesures de seguretat possibles. “Si finalment la Diada no es pot celebrar, serà un problema per a les llibreries i les floristeries, que ja han patit el tancament per la pandèmia. Farem el possible per poder-la celebrar”, ha dit Rafecas.

També et pot interessar

Comentaris