El pavelló de l’Ateneu de Sant Sadurní serà de titularitat municipal durant mig segle

El pavelló de l’Ateneu va ser construït l’any 1981 i el 1992 va ser declarat seu olímpica. FOTO: ATENEU
10/07/2020 - 18:00h

Els socis de l’entitat aproven cedir l’espai al consistori per facilitar que s’hi facin les millores necessàries, i adaptar-lo a la normativa vigent

L’any que ve es compliran quatre dècades de la inauguració del pavelló olímpic de l’Ateneu a Sant Sadurní. Fins la posada en marxa de la instal·lació, els equips d’hoquei del CE Noia Freixenet –incloent-hi el de primera divisió– jugaven a la pista descoberta de costat de l’olímpic. El pavelló va suposar un canvi important per al club i també per a la vila, que va trobar en aquest edifici un espai alternatiu per a les seves celebracions.

L’equipament ha acollit al llarg de la seva història festes, concerts, desfilades… Amb el pas del temps, però, ha quedat obsolet. Ara no compleix les normes de seguretat per poder-hi fer determinades activitats, i l’Ateneu –que és propietat dels seus socis– no té prou diners per remodelar la construcció i adaptar-la a les lleis actuals.

Fa anys que des de l’entitat es busca una sortida per a aquest històric edifici, que també podria servir per cobrir la mancança d’equipaments coberts que té Sant Sadurní. Ara, després d’anys de treballar-hi, sembla que finalment s’ha trobat la manera de solucionar ambdós problemes.

L’Ajuntament i l’Ateneu han arribat a un acord de cessió que estableix que el pavelló, l’aparcament i la pista exterior passen a ser de titularitat municipal per als pròxims 51 anys. Aquest pacte permet que l’administració inverteixi diners en la millora de l’equipament, que arribaran a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Segons ha explicat l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, en una primera fase s’invertiran 550.000 euros amb els quals se substituirà la coberta del pavelló (que encara és d’uralita), i s’adaptaran les instaŀlacions antiincendis. “Amb aquesta actuació i una segona fase de millores previstes per a l’any que ve, deixarem el pavelló llest tant per a usos esportius com d’oci”, ha assegurat Ribas.

En principi, el consistori gestionarà l’equipament els pròxims 51 anys, tot i que l’Ateneu podrà recuperar la seva titularitat a partir del 26è any si es fa càrrec de la liquidació del cost de les obres de millora.

Ferran Andreu, president de l’Ateneu, s’ha mostrat satisfet amb l’acord –que encara no s’ha signat–, i ha assegurat que “aquesta era l’única opció que tenia l’Ateneu”. De fet, els socis van donar suport per àmplia majoria al pacte en la darrera assemblea de l’entitat, en què no hi va haver cap vot contrari al projecte.

Fins que acabin les obres –hauran d’estar enllestides el 31 de desembre– el CE Noia Freixenet haurà de buscar un pavelló que els aculli. Ja hi ha diferents propostes d’equipaments de la comarca.

També et pot interessar

Comentaris