Una app informarà sobre l’ocupació i l’estat de les platges del Vendrell

Un mòbil amb l’aplicació instal·lada. (Foto: ACN)
ACN
08/07/2020 - 16:59h

El municipi constata que “l’amplitud i alta capacitat” de Coma-ruga i Sant Salvador atrauen banyistes d’altres destins

El municipi del Vendrell ha desplegat una funció de telèfon mòbil per informar de l’ocupació de les platges i de l’estat del mar. A través de l’app EVAlerta -implantada per a avisos a la Policia Local-, s’ofereix informació dels set quilòmetres de costa dels nuclis de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

PUBLICITAT

L’objectiu és mantenir informats els banyistes per garantir el distanciament social com a mesura de seguretat per evitar la transmissió de la Covid-19. Amb tot, la regidora de Platges, Bàrbara Peris, ha assegurat que no preveuen situacions de sobre ocupació perquè l’espai “té molta amplitud i una alta capacitat”.

En aquest sentit, Peris ha destacat que el servei municipal de Turisme ha constatat un augment de banyistes que abans acudien a altres destins, com Salou. Segons la regidora, les platges del Vendrell poden arribar a acollir 51.000 usuaris garantint la distància de seguretat preventiva per a la Covid-19.

Una capacitat, ha destacat Bàrbara Peris, que s’ha convertit en l’atracció de banyistes que anys enrere preferien les platges de la comarca del Tarragonès. Peris considera que és pràcticament impossible omplir aquest aforament, especialment a les platges de Coma-ruga, on a algunes platges es calcula espai per a 17.000 persones.

PUBLICITAT

L’únic punt del litoral vendrellenc on Bàrbara Peris ha admès que el govern tem petits moments de sobre ocupació és a l’Estany i Riuet, força propers a l’estació de tren, on s’han registrat situacions de “saturació” de gent. En aquest indret, la regidora ha lamentat que les darreres setmanes hi ha hagut dos episodis de rescats d’infants que havien anat sols des del tram del Riuet fins el mar.

Segons ha apuntat també la regidora de Platges del Vendrell, en els dos casos va ser per descuit dels pares, motiu pel qual ha reclamat més atenció a l’hora de tenir cura de la canalla. En una de les actuacions, el servei de salvament va atendre cinc infants d’un mateix grup.

Finalment, pel que fa als serveis a les platges, el govern del Vendrell manté les dutxes tancades i no preveu posar-les en servei aquest estiu. Peris ha subratllat que el motiu principal és l’estancament d’aigua acumulada, que considera un focus de contagi de la Covid-19 “impossible” de resoldre.

També et pot interessar

Comentaris