Vilafranca anul·la la festa major

Els Administradors de la festa major de Vilafranca 2020, amb l’alcalde, Pere Regull, i el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, en la roda de premsa en què s’ha anunciat que s’anul·la la festa d’enguany.
07/07/2020 - 19:50h

S’ha anunciat aquest dimarts al vespre en una roda de premsa dels Administradors, l’alcalde i el regidor de Cultura

La realitat de la pandèmia pel coronavirus de la Covid-19 s’ha imposat i, tot i la promesa de celebrar una festa major sanitàriament segura, finalment aquest any no hi haurà festa major a Vilafranca del Penedès. Almenys, tal com s’ha conegut sempre.

De manera consensuada, segons s’ha destacat en una roda de premsa d’aquest dimarts al vespre, els Administradors de l’FM de Vilafranca 2020 i l’Ajuntament, encapçalat per l’alcalde, Pere Regull, i el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, han anunciat la decisió presa de suspendre ‘la més típica’ d’aquest any. Una “mesura dolorosa”, segons l’ha qualificat l’administrador Pablo Sancho.

“Mai no ens hauríem imaginat això. Cada cop era més evident que pogués passar, però no volíem”, ha continuat Sancho. “La realitat s’ha imposat i no podíem garantir una festa major segura”, ha afegit el mateix administrador, que ha demanat a tothom “comprensió” per la decisió final.

L’alcalde vilafranquí ha volgut remarcar, de la seva banda, que “no farem cap irresponsabilitat i no posarem en perill ningú”. A més, Pere Regull ha afegit que la decisió “no ha estat presa per pressions de ningú, sinó per les dades sanitàries i l’alarma social generada”.

Més endavant es valorarà l’opció de fer alguns actes simbòlics, però, per exemple, ja s’ha anunciat que no hi haurà pregó i, en canvi, sí que s’espera poder fer actes litúrgics -com els Goigs- ni que sigui de manera telemàtica.

A la roda de premsa per anunciar l’anul·lació de la festa major vilafranquina l’alcalde, Pere Regull, ha apuntat també que els administradors havien preparat un pla B molt ben fet per si es podien celebrar actes festamajorencs tot i les circumstàncies marcades per la pandèmia del coronavirus, però que al final, sobretot les darreres setmanes, ha anat creixent l'”alarma social” per possibles rebrots del virus i, com apuntàvem, de manera consensuada s’ha decidit l’anul·lació de la festa.

Es manté el marxandatge

Tot i no celebrar-se la festa major, els Administradors continuaran amb la venda de marxandatge a la parada del mercat dels dissabtes i els beneficis econòmics que se n’obtinguin aniran directament destinats a la festa major del 2021, que organitzarà el mateix quintet festamajorenc d’enguany.

En aquest sentit, els administradors han confirmat públicament que accepten la proposta que se’ls va fer de continuar un altre any a l’organització de la festa i que l’estampa de Sant Fèlix que van encarregar per a aquest 2020 a l’artista martinenc Joan Hurtado ‘Canano’ s’imprimirà i la repetiran l’any que ve.

“És un honor ser administrador de la festa major i, tot i preparar-la tota, no hem pogut gaudir de la d’aquest any”, han conclòs.

Des de l’Administració de l’FM de Vilafranca 2020 també s’ha fet saber aquest dimarts que la meitat de la recaptació de les polseres de tela incloses en el marxandatge anirà en benefici de la investigació de la malaltia de la Covid-19.

“Volem agraïr a les persones i entitats que han col·laborat activament fins a dia d’avui” en intentar fer possible una festa major que, finalment, ha estat víctima de la crisi sanitària per la Covid-19.

També et pot interessar

Comentaris