Primeres novetats de la festa major del Vendrell 2020 condicionada pel coronavirus

Els encarregats de presentar les darreres novetats al voltant de la festa major del Vendrell. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
Avatar
07/07/2020 - 18:48h

Hi haurà Ofici de Santa Anna, versos dels Diables i una petita actuació de bèsties de foc, però amb aforament limitat

El regidor de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, acompanyat de representants de diverses entitats de cultura popular, han presentat un avançament del programa d’actes de la Festa Major del Vendrell d’aquest 2020. El regidor va explicar en una roda de premsa aquest dilluns al vespre que tot i que enguany les circumstàncies seran diferents i serà una festa molt diferent i condicionada per la pandèmia del coronavirus, s’ha volgut apostar per celebrar una festa major “ja que la cultura ha de prevaldre com a bé de primera necessitat”.

Això sí, segons Soriano, tots els actes tindran com a fil conductor i imprescindible el compliment de la seguretat i de la normativa sanitària.

PUBLICITAT

En aquest sentit, el regidor ha avançat que la festa major del Vendrell d’aquest mes de juliol combinarà els actes presencials amb actes on-line, que seran transmesos per RTVEl Vendrell i també que s’està treballant ja en una aplicació on les persones es podran apuntar per als actes amb aforament limitat.

Ja es van donar a conèixer els actes de cultura popular que es faran. En concret, el 26 de juliol, Santa Anna, es celebrarà l’Ofici en honor a la patrona del Vendrell a l’Església parroquial, presidit per les figures del Lleó i l’Àliga, com ja és habitual, i enguany també pels Gegants, que s’incorporen per primera vegada a l’Ofici.

El Lleó participarà en l’ofertori amb la música de gralla a càrrec de Jordi Inglès “Bero” i, en acabar la missa, el Lleó farà el ball d’honor dins del temple. Serà un ball amb un únic ballador, i amb dos o tres persones de reserva fora. 

De la seva banda, els Gegants del Vendrell també faran un únic ball, sumant-se així a l’Ofici de Santa Anna, després que l’any passat ja s’incorporessin també al seguici dels Portants d’Honor.

En acabar l’ofici, i fins als versos dels Diables, l’Àliga aportarà la nota musical a la jornada, oferint un concert des de dalt del campanar, que es podrà escoltar des de bona part del Vendrell. Anirà a càrrec dels músics del Lleó, dels músics de l’Àliga i també dels membres del Ço del Botafoc.

Aforament limitat a la plaça Vella

Tot seguit, la Plaça Vella, amb aforament limitat i cadires per al públic, acollirà els tradicionals versos dels Diables. Des de l’entitat s’ha explicat que en un context com l’actual “la crítica i la sàtira a l’actualitat ara és molt necessària”, i que tot i no poder realitzar tots els actes habituals, no volien deixar perdre els versos, que són l’origen del seu ball parlat més que centenari.

El Ball de Diables del Vendrell també ha preparat el seu protocol intern de funcionament i seguretat que els obliga, per exemple, a actuar amb mocador i guants.

D’altra banda, tres de les bèsties de foc del Vendrell també actuaran a la festa major d’aquest 2020: el Cabrot, el Drac del Vendrell i la Mulassa Feixuga. No ho faran el 26, perquè la Comissió de Foc va acordar no fer-ho ningú, però sí que ho faran el dia 27, diada de Santa Anneta i en un acte molt similar al Nostrefoc.

Concretament, a les 6 de la tarda  la Plaça Vella, la Plaça Nova i la Plaça Francesc Macià acolliran la plantada de les bèsties i més tard, cap a les 9 del vespre, a la plaça Pep Jai, amb aforament limitat, faran dues enceses cada bèstia i una encesa conjunta al final.

PUBLICITAT

El regidor de Festes del Vendrell ha avançat que la propera setmana s’acabaran de presentar la resta de propostes de la festa major del Vendrell del 2020. Christian Soriano també ha volgut agrair la tasca feta pels sis Administradors de Santa Anna 2020, que van anunciar la seva dimissió fa unes setmanes.

També et pot interessar

Comentaris