El Ball dels Malcasats de Vilafranca anuncia que no sortirà per la festa major

Una imatge del Ball de Malcasats de Vilafranca. (Foto: Josep Lluís Acedo Mata)
07/07/2020 - 10:57h

Assegura que és un risc en una pandèmia que encara no ha estat erradicada i enregistrarà l’espectacle per a les xarxes socials

El Ball dels Malcasats de Vilafranca ha emès un comunicat en el qual anuncia la decisió de no actuar de manera presencial en cap format a la Festa Major de Vilafranca del 2020. Aquesta decisió és el “resultat d’un debat dins el grup i consensuada de manera unànime”, diu el grup.

Així, en primer lloc el Ball dels Malcasats de Vilafranca considera que donada la situació provocada per la pandèmia per la Covid-19 “i que en cap moment s’ha donat per erradicada”, recorda l’entitat, “és una irresponsabilitat programar actes públics a la Vila que promoguin la concentració i la circulació de grans quantitats de persones que puguin posar en perill la salut tant del públic com del  personal del ball”.

“Pensem que hi ha hagut un relaxament general tant de la ciutadania com de les institucions. Estem immerses en una falsa realitat i la possibilitat d’un rebrot imminent és molt elevada”, assegura el Ball dels Malcasats en el seu comunicat.

“En segon lloc, creiem que és un acte de solidaritat, ja que si els nostres infants o d’altres poblacions de Catalunya no poden celebrar la seva festa major, nosaltres no volem ser diferents”, afegeix.

Així doncs, el Ball dels Malcasats del Vendrell diu que enregistrarà una versió del seu espectacle adaptat a les circumstàncies actuals i que pugui ser distribuït per les xarxes socials de la comarca de l’Alt Penedès.

El comunicat fet públic pel grup vilafranquí conclou: “Aprofitem aquest comunicat per animar l’Ajuntament de Vilafranca, els administradors de la Festa Major, la resta de balls i la ciutadania en general a reflexionar sobre la situació actual i que es posicionin des de la responsabilitat i assumint les conseqüències que la seva decisió pugui tenir.”

També et pot interessar

Comentaris