Kubrick, cinema segur

Maria Olivella, propietària del cinema Kubrick.
Eva López
03/07/2020 - 16:00h

La sala vilafranquina reobre portes el 10 de juliol amb totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels espectadors i treballadors

Gairebé quatre mesos després que el govern espanyol va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia de nou coronavirus, la sala de cinema vilafranquina Kubrick reobre portes. La propietària de l’espai, Maria Olivella, ha explicat aquesta setmana que la instal·lació ja ho té tot a punt per rebre espectadors amb les mesures de seguretat necessàries.

Tot i que la majoria de cinemes del país ja projectaran aquest cap de setmana, Olivella ha preferit esperar fins al 10 de juliol per tornar a aixecar la persiana. Quan ho faci, els espectadors ja podran tornar a gaudir de les estrenes, això sí, amb una nova normativa.

“Creiem que la gent s’adaptarà bé a les mesures que proposem. Ja fa dies que la gent està acostumada a comprar diferent, per exemple. No crec que amb el cinema sigui una excepció”, ha apuntat Maria Olivella.

PUBLICITAT

Visiblement emocionada per anunciar la reobertura de la sala, la propietària del Kubrick ha explicat que a partir del 10 de juliol serà obligatori accedir a la sala amb mascareta. Els espectadors, però, se la podran treure una vegada estiguin asseguts a la butaca per consumir alguna beguda, i el que hagin comprat al quiosc del cinema.

El distanciament social també serà un habitual a partir d’ara al Kubrick. Els espectadors l’hauran de complir tant als accessos al cinema, com a la taquilla o quan es faci cua per comprar al quiosc. Per facilitar la feina al públic, a la sala hi haurà uns gomets a terra que senyalitzaran el canal d’entrada i el de sortida, amb l’objectiu d’evitar al màxim el contacte entre la gent.

El cinema ha vingut per quedar-se”

Maria Olivella, propietària del Cinema Kubrick

Com a la resta de sales del país, el Kubrick només podrà omplir el 50% del seu aforament, i a més, haurà de respectar una distància mínima entre els espectadors una vegada estiguin al seu seient. Així, els grups familiars o d’amics podran seure junts, i les butaques adjacents a les quals ja estiguin ocupades no es podran fer servir.

Per poder complir amb normativa d’una forma fidel, Maria Olivella ha explicat que es vol fomentar molt la venda d’entrades en línia. Abans de la pandèmia bona part dels espectadors del Kubrick ja feien servir el seu canal per adquirir els seus tiquets, i després de la crisi sanitària es preveu que la xifra vagi en augment. Per mirar de potenciar la compra via Internet, el Kubrick ha creat un espai de fidelització per als socis del cinema, que els permetrà optar a descomptes amb les entrades.

PUBLICITAT

Bona reobertura
Tot i que encara és aviat per saber quina resposta donarà el públic a la reobertura del cinema Kubrick, el que ha passat en altres indrets pot servir de mirall per la sala vilafranquina. Tal com ha explicat Olivella, l’experiència d’altres sales ha demostrat que la gent té ganes de cinema, sobretot els joves, que de moment són els que més omplen les sales del país.

Actualment es calcula que el 80% dels cinemes espanyols ja estan en funcionament, i han estat dels primers a reprendre l’activitat. “El protocol que s’ha creat està molt ben dissenyat”, ha reconegut Maria Olivella.

La propietària del Kubrick ha assegurat que el cinema farà tot el necessari per garantir la seguretat dels treballadors i els espectadors, i s’ha mostrat convençuda que “el cinema ha vingut per quedar-se”.

També et pot interessar

Comentaris