Músics penedesencs i bascos s’uneixen interpretant en un vídeo el Cant dels Ocells

Judit Benages
02/07/2020 - 17:28h

La peça compta amb la participació de 17 vilafranquins i 10 persones del País Basc que han volgut recordar els presos polítics catalans

Els Músics per la Llibertat de l’Alt Penedès i 10 músics del País Basc s’han unit, de forma virtual, per tocar el Cant dels Ocells i recordar, així, els presos polítics. El vídeo ha estat creat pel vilafranquí i cap de tècnica dels Falcons de Vilafranca, Oriol Udina, també com una forma d’unir la cultura catalana i basca un cop més.

Udina explica que tot va començar en temps de confinament quan el seu fill, l’Oriol, que toca amb els Músics per la Llibertat,tocava el saxo cada dia al balcó de casa seva, com la majoria de la resta de persones que formen part de l’entitat.

PUBLICITAT

Un dia li van enviar el vídeo del nen tocant el Cant dels Ocells a un bon amic de la família que ha estat en diverses ocasions a Vilafranca, Aitor Etxelueze, músic del grup basc Alkartasuna Dantza Taldea. A partir d’aquí li van comentar si volia gravar-se seguint les notes de l’Oriol per després fer-ne un petit muntatge i que, si volia dir-li a algun altre músic, doncs també l’afegiria a la peça.

Finalment, el basc va fer córrer la veu de tal manera que s’hi van acabant apuntant 10 músics, alguns dels quals toquen dos instruments. Als Músics per la Llibertat de Vilafranca els va agradar la idea i s’hi van apuntar, fent que, finalment, al vídeo surtin 27 persones tocant el Cant dels Ocells.

PUBLICITAT

Udina destaca que el director de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca
i membre dels Músics per la Llibertat, David Miret, és qui ha fet que totes les peces encaixin musicalment parlant ja que cadascú es va gravar en solitari a casa seva.

Udina es mostra sorprès de l’èxit d’una iniciativa que va néixer amb la voluntat de tenir un vídeo casolà de record, agraeix especialment la tasca de David Miret i celebra que tothom hagi aportat el seu gra de sorra perquè, finalment, quedés un vídeo molt més complet.

També et pot interessar

Comentaris