Vilafranca vol incorporar joves de diferents perfils als programes municipals

02/07/2020 - 12:55h

El consistori impulsarà per a finals d’any quatre plans d’ocupació per a menors de 35 anys amb cicles formatius o graus universitaris

Vilafranca impulsarà a final d’any quatre plans d’ocupació amb finançament local, ben diferents dels que s’han fet fins ara. Segons explica el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, del que es tracta és d’incorporar joves menors de 35 anys de diferents perfils en diversos programes municipals. El requisit és tenir estudis o titulació en cicles formatius o graus universitaris.

Per Romero, cal tenir en compte que aquesta franja d’edat està patint una nova crisi, després de la que ja va viure el 2008, i per tant, considera que tenen molt marcat el seu desenvolupament personal i professional.
A més a més, els plans també inclouen una partida per a la participació de petits industrials que assegurin el desenvolupament del programa, que sempre es planteja en la línia de la convocatòria europea DUSI, Desenvolupament Urbà Sostenible Integral.

Tots els programes als quals s’incorporarien aquestes joves formen part d’iniciatives en l’àmbit del centre històric ampliat, a l’entorn del carrer Comerç.

Els objectius generals, a banda de donar feina a joves en situació d’atur, són orientar i informar de forma integral als joves pel desenvolupament d’activitats diverses dins els programes municipals i, a més, la contractació de petits empresaris de la vila per desenvolupar aquests programes, vinculats, sobretot, a l’eficiència energètica o la rehabilitació.

El que buscarà l’Ajuntament a partir del mes de setembre seran quatre perfils tècnics vinculats a la sostenibilitat, la tecnologia, l’emprenedoria i la renovació urbana. Concretament, necessitaran un arquitecte tècnic, un programador, un enginyer tècnic especialitzat en sistemes d’eficiència energètica i estalvi energètic i un especialista en emprenedoria i orientació juvenil.

El que oferirà el consistori és un contracte laboral de sis mesos, prorrogables a sis mesos més, formació addicional i també un acompanyament professional per part de personal municipal de perfil professional similar al jove contractat.

També et pot interessar

Comentaris