Se suspenen els àpats populars, concerts i balls de festa major d’accés lliure

Aglomeracions com la de la imatge tardaran, encara, molts mesos en tornar a arribar
01/07/2020 - 19:01h

Els alcaldes de l’Alt Penedès consensuen celebrar només actes de petit format, prioritàriament a l’aire lliure, amb aforament limitat

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès ha acordat que les festes majors dels 27 municipis de la comarca se celebraran sense àpats populars, concerts ni balls d’accés lliure.

A la darrera reunió, celebrada de forma telemàtica, els batlles han consensuat adaptar les festes a la crisi de la Covid-19, de manera que es focalitzaran els actes cap al públic local i no hi hauran els esdeveniments nocturns tradicionalment multitudinaris. Així, es fomentaran les activitats de petit format, prioritàriament a l’aire lliure, i amb aforament limitat.

Els alcaldes també han acordat demanar el suport de Protecció Civil per als municipis on no hi ha Policia Local per vigilar els accessos i el compliment de les mesures de seguretat.Està previst que la Generalitat publiqui, a través del PROCICAT, plans sectorials de seguretat que concretaran amb més claredat quines activitats es poden fer i quines no.

La Granada, a punt
Una de les primeres festes majors del Penedès és la de la Granada, que ja ha anunciat que el programa s’ha vist, òbviament, modificat per la crisi sanitària.

Malgrat tot, el consistori no tira la tovallola i es nega a donar per perduda la celebració d’aquestes tradicions, perquè consideren que “la cultura és un bé de primera necessitat”.

És per això que enguany la Granada celebrarà una festa major, més que mai, feta per la gent del poble i pensada per la gent del poble. Serà una festa de proximitat, on les entitats prenguin tot el protagonisme. Tots els actes es concentraran entorn del centre cívic, en un espai obert i d’aforament limitat, respectant en tot moment les distàncies de seguretat i les mesures higièniques per tal de protegir tots els granadencs i granadenques.

El primer acte serà dimecres, a les 18h, a la plaça de la Torre, amb una activitat lúdica amb gossos sobre tinença responsable. Divendres dia 10 hi haurà pedalada popular, pregó, cinema a la fresca; dissabte dia 11, tronada, tast de vi, espectacle de foc, lectura dels versots, concert amb Homofreaky Rock Band i , diumenge dia 12, missa, benedicció de vehicles, plantada de figures de seguici, exhibició de balls populars, vermut diabòlic i ball de gralles, animació infantil, tast de vi i espectacle ‘Bona gent’ amb Quim Masferrer.

També et pot interessar

Comentaris