Finalitza la rehabilitació de la Casa Feliu amb, amb 8 habitatges per a la gent gran

01/07/2020 - 18:31h

El projecte ha comportat la reforma integral dels dos edificis, que tenen l’ascensor compartit, amb un total d’11 habitatges i 3 locals

Aquesta setmana l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, i el regidor de Via Pública, Ricard Rafecas, ha visitat la Casa Feliu, situada al núm. 22 de la rambla de Sant Francesc després que en els darrers anys s’hagi rehabilitat totalment per acollir habitatges socials destinats a gent gran.

L’edifici, inventariat i construït el 1869, prové d’una donació a l’Ajuntament, que incloïa, a banda de la Casa Feliu, un edifici annex al núm. 24 de la rambla, amb 3 habitatges, que va ser rehabilitat i ja està ocupat per gent gran des de 2018. El projecte ha comportat la rehabilitació integral dels dos edificis, que tenen l’ascensor compartit, amb un total d’11 habitatges i 3 locals. 5 habitatges són d’una habitació i 6 de dues habitacions, amb unes superfícies d’entre 40 i 60 m². Els usuaris finals seran gent gran, segons la voluntat de la propietària que va fer la donació de les finques.

El tinent d’alcalde  Francisco Romero explicava que les obres s’han allargat uns 6 anys, en diferents fases, segons la disponibilitat pressupostària i de recursos humans, ja que hi han participat més de 50 persones en divesos plans d’ocupació i formació. En aquesta obra, a més, hem preservat el patrimoni d’un casa inventariada i l’edifici compta amb la màxima qualificació energètica. Un triple objectiu en una mateixa obra” . La inversió realitzada supera el milió d’euros i s’han obtingut ajuts de la Diputació de Barcelona, per a les obres de rehabilitació dels habitatges. Per als treballs més específics, s’han contractat empreses externes sobretot locals, com lampisteria, fusteria, serralleria, construcció, guixaires, alumini i altres.

L’edifici compta amb classificació energètica “A” i a nivell d’instal·lacions disposa de sistema centralitzat elèctric, d’alta eficiència mitjançant aerotèrmia, per a la generació, en habitatges i locals, d’aire condicionat, calefacció i aigua calenta sanitària. A més, l’edifici té una capacitat de producció elèctrica, mitjançant plaques fotovoltaiques, d’uns 19 Kwp, amb el que s’estima que un 30% del total de la demanda elèctrica dels espais comuns (producció tèrmica del pisos, ACS, ascensor i llum escala) sigui gratuït. La il·luminació de tot l’edifici està provista amb lluminàries led s’ha previst l’aprofitament de l’aigua de pou (n’hi ha 3 a la finca), per a les cisternes dels inodors i per regar el pati.

Francisco Romero explicava que l’edifici dels 8 habitatges de la Casa Feliu està a punt de finalitzar-se i s’estan acabant de redactar les bases per a l’adjudicació i poder-los lliurar al més aviat possible.

Per la seva banda Pere Regull apuntava que l’obra feta a la casa Feliu “combina el manteniment d’un patrimoni al centre de Vilafranca i a la vegada adaptat a les necessitats de la gent gran que ocuparà aquests habitatges”. L’alcalde també recordava que el fet que l’obra s’hagi dut a terme donant feina a persones aturades mitjançant plans d’ocupació ha fet que “hagi estat més lent. Però ha estat una obra ben feta que ha fet una tasca social important”. Regull ha remarcat que Vilafranca és un dels municipis amb un parc d’habitatge públic més nombrós amb uns 120 habitatges.

També et pot interessar

Comentaris