David Monteagudo celebra a Vilafranca la reedició de ‘Fin’

D’esquerra a dreta, el regidor Miquel Medialdea amb David Monteagudo
01/07/2020 - 17:28h

L’autor serà aquest divendres en una tertúlia que han organitzat l’Ajuntament de Vilafranca i La Cultural al Claustre de Sant Francesc

Deu anys després de la seva meteòrica irrupció en el món de la literatura i convertit ja en un clàssic del gènere fantàstic, Rata editorial ha decidit recuperar Fin, la primera novel·la de David Monteagudo, que en poc temps va arribar a les onze edicions.

Ara, un cop finalitzat el confinament i aixecat l’estat d’alarma, és un bon moment per fer un balanç de l’obra que va impulsar la carrera literària de Monteagudo.

Així, avui divendres, a les 8 del vespre i al Claustre de Sant Francesc, tindrà lloc la presentació de la reedició de Fin amb el nou segell editorial –fa deu anys la va publicar Acantilado- en el decurs d’una tertúlia literària en la qual intervindran la professora i escriptora vilafranquina, Conchi Hito, l’editor Francesc Orteu, el matemàtic i mag Sergi Belmonte, i l’escriptor Daniel Jándula. També hi serà David Monteagudo que s’encarregarà d’anar donant els torns de paraules.

Per als que ja coneixen la novel·la, l’acte d’aquest divendres, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i La Cultural llibreria, permetrà fer una revisió crítica de Fin en la perspectiva que aporten els deu anys transcorreguts d’ençà de la seva publicació i situar la novel·la en el conjunt de l’obra de Monteagudo.

Per als que no la van llegir en el seu moment, la reaparició de Fin constitueix una excel·lent oportunitat de conèixer un thriller apocalíptic que ha seduït i continua seduint milers i milers de lectors de diverses llengües.

Val a dir que la reedició de Rata editorial, a més d’unes paraules introductòries de l’escriptor vilafranquí, conté un annex amb el final original de la novel·la que l’editor d’Acantilado, Jaume Vallcorba, va suggerir de canviar.

En acabar la vetllada, els assistents podran degustar una copa de cava i un assortit de truites elaborades pel mateix escriptor. Tot plegat, això sí, se servirà seguint els protocols de seguretat que marquen aquests temps de pandèmia.

També et pot interessar

Comentaris