L’Ajuntament del Vendrell aprova modificacions pressupostàries per la Covid

01/07/2020 - 13:30h

El consistori rebutja per la majoria de govern una moció sobre la legalitat de l’Escola Municipal de Música Pau Casals

El ple de l’Ajuntament del Vendrell corresponent al mes de juny va aprovar aquest dimarts a la tarda, en una nova sessió telemàtica, l’abonament de l’expedient de reconeixement de crèdit 2020/1 del mateix Ajuntament per abonar factures que estaven pendents de pagament, per un import total de 152.259,47 euros.

El punt va quedar aprovat pels 11 vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de la resta de grups municipals (SP-ERC, JxV, Primàries Catalunya i Podem-El Vendrell).

Tot seguit, el ple vendrellenc va aprovar l’expedient de modificació de crèdits 01P/2020, per 13 vots a favor (Govern, JxV) i 8 abstencions (SP-ERC, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell).

Aquesta modificació del pressupost d’aquest 2020 ve motivada per les conseqüències econòmiques i socials generades per la pandèmia de la Covid-19 i amb té l’objectiu d’ajustar-lo tècnicament a l’equilibri pressupostari, tenint en compte l’augment d’algunes despeses (EPIs, personal, mesures de seguretat a l’Ajuntament…), la reducció d’ingressos i la implementació de les mesures d’emergència preses, a més d’aquelles que surtin de la Taula de Diàleg per a la reactivació econòmica i social.

En concret, segons es remarca des del consistori vendrellenc, aquesta modificació de pressupost incorpora els romanents (el superàvit del pressupost de 2019), un 20% dels quals es destinen a polítiques de serveis socials. S’hi compten 46.000 euros per a la Residència d’Avis La Muntanyeta.

També incorpora la pèrdua d’ingressos de 541.667,78 euros, una retallada de la despesa per idèntic valor (fonamentalment provinent de festes i activitats culturals que s’han deixat de fer) i inclou noves partides per la compra d’EPIs i l’augment de l’assegurança de vida dels treballadors municipals. Així mateix, preveu una reserva d’uns 115.000 euros per afrontar possibles rebrots derivats del coronavirus i la implementació de les mesures que es derivin dels treballs de l’esmentada Taula de Diàleg per a la reactivació econòmica i social.

Rebutjada una moció sobre l’EMMPAC
Un dels temes centrals d’aquest ple era una moció presentada pels grups municipals Som Poble-ERC, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell davant la mancança de llicència ambiental de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC). Va quedar finalment desestimada per la majoria del govern, mentre que els grups proposants van votar-hi a favor i els 2 representants de JxV es van abstenir.

Aquesta proposta demanava el tancament provisional de l’equipament cultural fins que no es compti amb aquesta llicència. Segons els grups de l’oposició, l’EMMPAC no compleix totes les normes contra incendis i caldria fer diversos treballs de manteniment per no posar en risc la salut i la seguretat dels usuaris de l’escola de música que sempre ha funcionat sense llicència ambiental, “imprescindible perquè un espai com aquest estigui obert”, diuen.

Els tres grups signants de la moció finalment rebutjada van reclamar el tancament provisional de l’EMMPAC fins que no complís amb la legalitat.

També va quedar rebutjada una moció, en aquest cas de Junts pel Vendrell, que demanava recuperar els arbres de la plaça Vella. El govern hi va votar en contra, SP-ERC es va abstenir i només hi van votar a favor JxV, Primàries Catalunya i Podem-El Vendrell.

Vist-i-plau a diverses mocions
La resta de mocions presentades al ple ordinari del mes de juny van rebre el vist-i-plau dels grups polítics. En la majoria de casos, per unanimitat.

Una d’elles va ser la proposta del grup municipal de Junts pel Vendrell per a garantir la preservació dels valors patrimonials i de paisatge urbà en el procés de reurbanització del carrer de les Quatre Fonts.

Una segona moció aprovada per unanimitat va ser la del PSC per a l’adhesió de l’Ajuntament del Vendrell a la “Xarxa de Memòria i de prevenció del feixisme. Mai Més” per a participar, conjuntament amb l’Amical de Mauthausen, en la tasca de sensibilització i divulgació i prevenció del feixisme i amb la recerca històrica dels deportats i deportades del municipi.

Una tasca que s’ha de fer amb la implicació amb altres entitats culturals i cíviques i especialment amb els centres de secundària del municipi. La moció també recull la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Amical de Mauthausen i altres camps per a l’impuls i desenvolupament de les activitats de la Xarxa Mai Més i de Projecte Mauthausen/Buchenwald.

I una darrera proposta de moció aprovada per unanimitat, presentada en aquest cas pels grups municipals Som Poble-ERC, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell, va ser a favor d’una “única sanitat 100% pública, igual per a tothom, ni concertada ni diners públics a la privada”. El lema era ‘Només un sistema, només un conveni’.

També va prosperar, però no per unanimitat (PSC i AVP van abstenir-se i Cs va votar-hi en contra), una moció de suport a José Antonio Valverde Ramírez ‘Josant’, presentada pels grups municipals de Som Poble-ERC-AM, Junts pel Vendrell, Pel Vendrell Primàries i Podem-El Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris