Acord que garanteix la viabilitat futura de la Cooperativa Agrícola de Calafell

La Cooperativa Agrícola de Calafell. (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
01/07/2020 - 09:46h

L’Ajuntament rebrà l’equipament i el podrà fer servir per a ús públic com a centre cívic

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat, en el ple d’aquest dimarts, el finançament per tancar un acord amb la Cooperativa Agrícola de Calafell per usar part de les seves instal·lacions com a equipament públic.

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Calafell rebrà 1.700 metres quadrats per fer un centre cívic i un centre d’interpretació del món agrari. Amb aquesta operació, la Cooperativa Agrícola de Calafell es garanteix la seva viabilitat futura.

Les negociacions estan molt avançades, segons s’apunta des del consistori calafellenc. Així, s’establirà un lloguer amb opció de compra, per un número determinat d’anys, que podria ser de quinze o alguns més. Queden serrells pendents de tancar, però l’Ajuntament calafellenc ja disposa dels diners per signar el conveni tan bon punt hi hagi llum verda.

En el ple d’aquest dimarts, 30 de juny, s’ha aprovat una modificació pressupostària per import de 252.744,80 euros, per cobrir l’import inicial de l’operació.

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Calafell ocuparà la major part de les instal·lacions del celler de la Cooperativa, situades al Passeig de la Unió. El futur equipament tindrà dues parts. Una serà un centre d’interpretació del món agrari i del vi. L’altra serà espai per a usos cívics i culturals més generals, un centre cívic molt pensat per a les entitats.  

L’entitat, de la seva banda, es quedarà una part de l’actual agrobotiga i la zona d’operacions on es porten les collites: un magatzem, el moll de descàrrega del raïm i la bàscula. D’aquesta forma, podrà continuar amb la seva activitat i mantenir els ingressos que n’aconsegueix.

Amb aquest projecte, segons es remarca des de l’Ajuntament de Calafell el municipi guanya un nou equipament cultural, el segon dedicat a les activitats econòmiques tradicionals, després de La Confraria, el museu que, a l’antiga Confraria de pescadors, explica el passat mariner del municipi.

El centre d’interpretació del món agrari i del vi també ampliarà l’oferta de museus, monuments i jaciments arqueològics existent a Calafell. Així es reforçarà l’aposta per posar en valor el patrimoni històric local i convertir-lo en un actiu turístic que transcendeixi el sol i platja.

També et pot interessar

Comentaris