Els Xicots no es plantegen tornar als assaigs si no ho poden fer tots de cop

D’esquerra a dreta, Txus Colomer, Enric Pagès i Marc Miralles, presentant la nova web
30/06/2020 - 13:46h

Els vilafranquins consideren que “ara no és moment de fer castells” i creuen que “els valors castellers no passen per excloure gent dels assaigs”

Els Xicots de Vilafranca han anunciat aquesta setmana que reprenen l’activitat social de la colla però que, de moment, no tenen cap mena de previsió de fer assaigs, ni que sigui per grups, tal com proposen altres colles com els Castellers de Vilafranca.

Segons el president dels vermells, Enric Pagès, ara mateix creuen que no s’estan complint uns requisits mínims per començar a assajar i que passarien, en primer lloc, per aconseguir un permís de la Generalitat, amb un pla “específic de normalitat pel món casteller”.

A partir d’aquí, Pagès apunta que creu que també hauria d’haver-hi un acord vàlid per a totes les colles que fes públic la Coordinadora de Colles Castelleres per tal que es garanteixi la seguretat de tots els membres.
Per Pagès, doncs, l’inici als assaigs encara està molt lluny, tot i que reconeix que si la Coordinadora marca unes pautes, la colla “les estudiarà”. Ara bé, Pagès tampoc està d’acord que comencin a fer assaigs algunes colles i d’altres no i creu que l’ideal seria començar de forma plegada.

Sobre això, el cap de colla, Gerard Ametllé, ha afegit que creu que fer castells per grups “no hauria de ser la fórmula, no són els nostres valors ni creiem que siguin els valors dels castells. Ara cal màxima prudència”.

Mentrestant no puguin assajar, però, els Xicots no estaran aturats i, de fet, han anunciat que el dia 11 de juliol celebraran amb un sopar popular el 20è aniversari de Cal Noi-Noi i també tenen previst fer un taller de fang per a infants o la recollida de material higiènic a benefici del Rebost Solidari durant el mes de juliol (al local de la colla o a l’antic bar de Ca la Mercè de la plaça Anselm Clavé).

Preguntats per la seguretat durant el sopar, des de l’entitat es vol deixar clar que es limitarà a 100 el nombre de persones que s’hi podran inscriure, que hi haurà tanques per tal de no poder entrar i sortir de la plaça i que s’intentarà garantir la distància de seguretat entre els comensals.
“La plaça és molt gran, hi caben entre 600 i 800 persones, però nosaltres hi posarem un màxim de 100 per complir tot l’establert en la fase de represa”, ha dit Pagès.

Finalment els Xicots han mostrat aquesta setmana la seva nova pàgina web que, a banda d’incloure molta més informació que l’anterior, permet fer modificacions, crear seccions i incorporar material amb molta més agilitat.
Segons Marc Miralles, la web vol centralitzar tota l’activitat de la colla, se’n farà promoció via xarxes socials i també han incorporat que hi hagi diferents tipus d’accessos, sempre tenint en compte si qui entra a la pàgina és extern a la colla, membre de l’entitat o de la junta.

“No és el moment de fer castells”
El cap de colla dels Xicots, Gerard Ametllé, ha apuntat que ells no volen començar a assajar sense poder-hi ser tota la colla i, per tant, no es plantegen començar els assaigs, i més tenint en compte que no hi ha cap data prevista per poder alçar castells a les places.

Ametllé explica que “tot i que es facin castells nets, es necessita pinya al voltant i això suposaria un risc que no podem evitar. Creiem que ara no és moment de fer castells, tot i que tots en tenim moltes ganes”.

També et pot interessar

Comentaris