“Crec que la gent a partir dels 50 anys evitarà sempre les aglomeracions”

Marius Ventosa
Judit Benages
27/06/2020 - 12:10h

Parlem amb Màrius Ventosa, de la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, sobre com ha viscut la gent gran el confinament

La gent gran és un dels col·lectius més perjudicats per la pandèmia de la Covid-19, ja sigui per causes estrictament sanitaris com pel dur confinament que han viscut. De tota la situació n’hem parlat amb Màrius Ventosa, un penedesenc de 71 anys que viu a la Gornal i forma part de la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès. Paleta de professió, va treballar durant 36 anys a la Cristalera de l’Arboç i ara viu la seva jubilació tenint cura de l’hort que té a casa.

Casat i sense fills, Ventosa apunta que la gent gran dels pobles ha viscut el confinament d’una manera diferent al de les ciutats. Ell, per exemple, ha pogut anar sortint a l’hort, a passejar el gos i també a comprar, tot i que reconeix que la seva dona no va sortir gairebé gens. Es dona la circumstància, a més, que al viure a la Gornal, seguia les fases de desescalada del Camp de Tarragona i, per tant, anava un pas més endavant que la gent de l’Alt Penedès.

PUBLICITAT

Ventosa, somrient, resumeix la situació: “Per les fases formem part de Tarragona, però per temes sanitaris hem d’anar a l’hospital del Vendrell, tot i que formem part del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Tenim un peu a cada banda”.

Aquest penedesenc reconeix que quan el govern espanyol va decretar l’estat d’alarma, la gent encara no donava a la situació la importància que tenia. De fet, un parell de dies abans un grup de gent gran va anar d’excursió, dels quals la meitat es van infectar, i alguns malauradament van morir.

Ventosa diu que no ha tingut por, però sí que pensava que més valia prevenir que curar i, per tant, no es va relacionar amb ningú. De fet, la seva dona no ha anat fins aquesta setmana a Vilafranca a veure la família. “Totes les precaucions són poques, perquè la gent gran som vulnerables i hem d’anar amb peus de plom”, diu Ventosa.

PUBLICITAT

Preguntat per si creu que la pandèmia canviarà alguna cosa en la mentalitat de la gent, el penedesenc creu que els joves “ho porten d’una altra manera”, però que les persones de més de 50 anys evitaran a partir d’ara les aglomeracions i aniran molt més en compte a l’hora de relacionar-se amb gent que no coneixen.

També et pot interessar

Comentaris