La CUP vol anar recuperant els serveis externalitzats a Sant Sadurní

Jordi Pujol i Arantxa Fernández, regidors de la CUP a Sant Sadurní.
25/06/2020 - 20:00h

El grup presentarà al ple de juny una moció que demana crear una empresa pública municipal que gestioni els serveis

Externalitzar serveis és una pràctica habitual a molts ajuntaments. Sant Sadurní, per exemple, ha optat els darrers anys per cedir la concessió de múltiples serveis com la zona blava i o la Casa dels Avis a empreses externes, amb l’objectiu, a priori, de donar una millor prestació als usuaris.

Ara, el grup municipal de la CUP a Sant Sadurní proposa recuperar-los. A través d’una moció que presentarà al ple de la setmana que ve, els independentistes demanen crear una empresa pública, que vagi assumint la gestió dels serveis sobre els quals s’acaba la concessió aquest mandat.

Segons la CUP, durant els pròxims tres anys finalitza el contracte de serveis importants per la vila. Els primers són la a zona blava o la ràdio municipal, que conclouen abans del desembre d’aquest any. Altres com la deixalleria o la neteja dels edificis municipals s’enllesteixen el 2021 i 2022 respectivament.

“El que demanem és que s’estudiï cada cas. Que quan un servei acabi, sigui el ple qui decideixi si es torna a cedir la gestió, o l’assumeix l’empresa pública municipal”, ha explicat Jordi Pujol, regidor de la CUP a Sant Sadurní.

La formació proposa que, primer, s’assumeixin els serveis que són més fàcils de gestionar, però que també es comenci a estudiar la gestió municipal de serveis de major complexitat, com la recollida d’escombraries o la gestió de la casa dels avis. Aquest darrer servei, actualment en mans de SUMAR, ja ha estat objecte de debat al ple en més d’una ocasió, ja que la CUP fa temps que reclama que es recuperi.

“Ara no es contempla cap altre mètode que no sigui la concessió”, ha assegurat la regidora Arantxa Fernández, que ha apuntat que aquesta nova manera de fer “podria servir per reduir costos i millorar el servei”.

També et pot interessar

Comentaris