L’AFAVC tanca les activitats al Vendrell per manca de suport econòmic

Imatge d’una caminada solidària per recaptar fons per l’AFAVC. (Foto: Víctor Merencio)
23/06/2020 - 17:01h

L’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer i altres demències del Vendrell i Comarca es mostra crítica amb l’Ajuntament del Vendrell

L’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer i altres demències del Vendrell i Comarca (AFAVC) deixarà de prestar les activitats que programava al Centre de Dia Anna Serra del Vendrell per problemes econòmics i ha emès un comunicat molt crític amb l’aportació que rebia de l’Ajuntament del Vendrell, que troba insuficient i que sovint rebia amb força retard.

L’AFAVC, presidida pel vendrellenc Josep Vila, apunta en el comunicat que ha pres una “decisió molt difícil i que ens dol profundament”, alhora que es considera un “dany col·lateral” de la crisi del coronavirus de la Covid-19.

“Ja fa temps que des de l’entitat estem fent mans i mànigues per tirar endavant totes les activitats programades amb un pressupost insuficient”, diu l’AFAVC, que també remarca des de la seva junta directiva que no farà cap declaració pública més enllà de la nota emesa aquest dimarts.

“Actualment, les despeses pujaven a uns 9.000 euros anuals, que es destinaven a la musicoteràpia, la teràpia amb gossos i el Grup d’ajuda mútua per al Centre de Dia Anna Serra i la Residència la Muntanyeta, un desemborsament molt superior als ingressos que teníem”, afirma l’entitat.

“Les ajudes que rebíem per part de l’Obra Social ‘la Caixa’ s’han vist reduïdes, i el suport de l’Ajuntament ha estat lamentable, amb traves burocràtiques i subvencions que arribaven tard (amb més de 4 anys d’endarreriment)”, continua el comunicat de l’AFAVC.

Aquest any, l’entitat diu que havia demanat un augment de la subvenció, que actualment era de 1.000 euros, per poder fer front a les altes despeses que estava assumint amb les activitats i teràpies, “però se’ns va negar al·legant que no hi havia diners”.

“Ens sembla una falta de respecte cap a la nostra gent gran que des de l’Ajuntament se’ls cuidi tan poc i es despreocupin del seu benestar. Des de l’associació estàvem assumint unes activitats que haurien hagut de dur a terme des del nostre consistori. S’han omplert la boca aquesta pandèmia dient que s’estaven destinant els diners de subvencions i partides d’altres departaments a Serveis Socials, per ajudar a qui més ho necessiti, però la realitat hem vist que és una totalment diferent.”

“Aquest any no hem pogut comptar amb bona part dels ingressos que teníem, ja que provenien de les quotes de socis (que hem decidit no cobrar per l’aturada de totes les activitats durant la pandèmia) i les propostes que oferíem al setembre, com la Caminada popular i el Tastet musical”, diu l’AFAVC.

Així les coses, la junta directiva de l’AFAVC diu que tanca totes les activitats que li suposava un cost econòmic “ja que no ens veiem amb la capacitat de poder seguir assumint aquestes despeses”.

Amb tot, l’entitat continuarà oferint el seu suport i col·laboració a tothom qui ho necessiti, familiars, usuaris i socis que tinguin dubtes o consultes.

Les persones interessades podran continuar adreçant-s’hi al local, ubicat al costat del Centre de Dia Anna Serra; o bé a través del telèfon 606 822 065, al correu electrònic afavc@hotmail.com, al nostre web www.afavc.cat i al Facebook (@AFAVC).

El comunicat de premsa conclou: “Per últim, volem donar les gràcies als socis i les sòcies, als membres de totes les juntes que han format part d’aquesta entitat, al col·lectiu Terra i Taula, a l’AMBP, al Museu Deu i a totes les persones que heu col·laborat i donat el vostre suport; de veritat que sense vosaltres no hauríem aguantat tant de temps. No volíem arribar aquí, ens resistíem a fer aquest pas, però al final la situació ha estat insostenible.”

També et pot interessar

Comentaris