La Coordinadora vol que la Generalitat validi l’inici dels assaigs castellers

Captura de pantalla d’una de les trobades del grup de treball específic de Covid-19 de la Coordinadora de Colles Castelleres
23/06/2020 - 13:08h

L’entitat els anomena sessions de “preparació física” i no assaigs ja que creuen que, per recuperar el nom, “han d’estar oberts a tothom i això no passarà”

La directora de la Coordinadora de Colles Castelleres, Cristina Sánchez, explica que els diversos experts sanitaris del grup de treball creat expressament per a la situació coincideixen que no cal “assumir riscos innecessaris i, per tant, mentre segueixi en peu l’obligatorietat de mantenir la distància, no es podran fer castells”.

Tot i així, algunes colles han manifestat la voluntat de començar una preparació física: “Des de la Coordinadora no en diem assaig perquè, per nosaltres, l’assaig és obert a tothom, i això no serà possible”. A partir d’aquí, estan treballant en una nova versió d’un protocol d’inici d’activitat castellera i, quan el tinguin acabat, d’aquí a pocs dies, l’enviaran al Departament de Cultura de la Generalitat per tal que l’aprovi. “Necessitem una validació externa”, assegura Sánchez.

D’altra banda, sobre les declaracions del cap de colla dels Verds, Sisco Benet, que afirma que el que falta perquè puguin començar els assajos és que la Coordinadora els digui quan entra en vigor l’assegurança, Sánchez matisa: “La Coordinadora no decideix quan comença la cobertura, sinó que és l’asseguradora qui ens ho ha de dir i, evidentment, si tenim el protocol validat per la Generalitat i, per tant, ens confirmen que sí que es pot començar l’activitat, això faria que tot fos més fàcil”.

També et pot interessar

Comentaris