ERC suspèn la gestió del govern de Vilafranca en el primer any de mandat

Avatar
23/06/2020 - 11:28h

Els republicans asseguren que el tàndem format per Junts per Vilafranca i PSC no té cap estratègia per fer avançar la vila

ERC ha fet balanç aquesta setmana del primer any de mandat del govern de Junts per Catalunya i PSC a Vilafranca. Durant aquest temps s’ha fet evident, sempre segons els republicans, “que l’equip de govern no disposa d’un pla de govern ni d’unes estratègies per transformar i fer avançar Vilafranca”.

De fet, en tot un any, segons ERC, no s’ha presentat el pacte de govern ni les línies claus de mandat, “fet que ha demostrat que la reedició del pacte dels postconvergents i els socialistes per quatre anys més era simplement poder continuar en la inèrcia i en la comoditat d’una gestió gris i purament administrativa”.

PUBLICITAT

Pels republicans la gestió del primer any de l’equip de govern es pot resumir en tres idees: “degut a la mala gestió econòmica de l’Ajuntament, l’estat ha imposat un Pla Econòmic Financer a l’Ajuntament que s’han donat casos d’opacitat i de portes giratòries, com el fet que un ex-regidor de JxC té ara una plaça d’assessor del govern, i la nul·la transparència, com la no publicació del pacte de govern i, per tant, sense objectius de mandat es fa difícil avaluar la gestió d’un govern”.

Segons la portaveu d’ERC, Mònica Hill, “tots aquests fets demostren que s’actua amb una total improvisació, per inèrcia i sense un horitzó clar”.
Per ERC, amb el govern de JxC i PSC “s’estan perdent també oportunitats de lideratge dins del Penedès: si ja hi ha una nul·la visió de Vilafranca, també hi és del paper que aquesta té dins del Penedès”. El regidor Pere Sàbat ha reiterat que “qualsevol vila o ciutat que vol exercir la capitalitat té clares les estratègies de mobilitat. A Vilafranca, en canvi, no es disposa de cap Pla local de mobilitat des de fa anys”.

D’altra banda, el partit assegura que també s’estan perdent oportunitats per identificar Vilafranca com a Capital del Vi.

PUBLICITAT

“És clar que un dels elements que identifica Vilafranca és el món del vi, però no es disposa de cap aposta estratègica per situar Vilafranca com a referència. Més enllà del Vinseum, no es treballa amb la voluntat de sumar cellers, entitats vinícoles, turisme, comerç i dinamització cultural al voltant d’aquesta idea que la capitalitat del vi per construir un projecte global”, ha apuntat Sàbat, al mateix temps que critiquen que el govern “giri l’esquena a l’oposició i a la ciutadania”.

Finalment, des d’ERC creuen que el govern ha estat “lent i poc valent” en la gestió de la crisi de la Covid-19.

També et pot interessar

Comentaris