CaixaBank i la Fundació La Caixa, al costat dels més vulnerables

Un moment de l’entrega del donatiu a la Fundació Pro-Penedès
22/06/2020 - 18:00h

Han entregat 21.000 euros a la Fundació Pro-Penedès i 15.000 a l’Associació Ressò, que gestiona el banc d’aliments de Vilafranca

CaixaBank, a través de la seva Acció Social, ha canalitzat 36.000 euros de la Fundació “La Caixa” cap a dues entitats de l’Alt Penedès que treballen per millorar la situació dels col·lectius més vulnerables.

En aquesta ocasió, s’ha reforçat el compromís amb Vilafranca amb una aportació de 21.000 euros a la Fundació Pro-Penedès adreçada a persones en situació de dependència o discapacitat severa i 15.000 euros a l’Associació Ressò adreçada a famílies i infants.

A la Fundació Pro-Penedès, l’entitat financera col·labora amb 15.000€ a “El Servei Pro–Domicili”, un servei de mediació per a la promoció dels serveis domiciliaris d’atenció a persones en situació de dependència . El servei actua en el camp de la intermediació destinada a l’emergència i estructuració del sector de serveis domiciliaris amb l’objectiu de promoure l’ocupació en el sector d’atenció domiciliària per la millora de la qualitat de vida d’aquells que utilitzin aquests serveis de proximitat.

D’altra banda, el projecte TAS, de Treball amb Suport a les Persones amb Discapacitat Severa, al qual s’hi destinen 6.000 euros, és una metodologia d’actuació adreçada a persones amb discapacitat severa que consisteix a donar suport i oferir un seguiment en la seva inserció al món laboral. Les persones beneficiàries, son persones amb discapacitat tant psíquica, física, sensorial o amb trastorn mental en edat de treballar i amb el certificat de discapacitat.

El programa inclou el desenvolupament per part de les professionals de la Fundació, del seu acompanyament i suport amb la creació d’un itinerari personalitzat dins el mercat laboral ordinari.

En el cas de l´Associació Ressò, la donació de 15.000 euros s’inscriu en el marc de les aportacions realitzades per part de CaixaBank, a través de la seva Acció Social i en col·laboració amb la Fundació “la Caixa” des de la creació de l’entitat, l’any 2012.

Les aportacions van destinades a la compra de productes bàsics i a l’adquisició d’un vehicle frigorífic gràcies a la participació dels veïns i l’aportació de CaixaBank en la campanya de crowfunding realitzada fa tres anys.

L’ajuda econòmica que rep enguany l’entitat els permetrà adquirir llet de continuació 0,1 i 2, cereals, llet, oli, peix en conserva, cacau en pols, sucre i farina, entre altres, uns productes que els permetran tirar endavant tot i l’increment del 30% de les famílies necessitades que a causa de la Covid-19 han de ser ateses al Rebost Solidari.

Entrega de la donació al Rebost Solidari

El projecte treballa en la distribució d’aliments a famílies necessitades derivades dels Serveis Socials, amb l’objectiu comú de gestionar – ho des d’un centre únic a Vilafranca.

El Rebost funciona mitjançant un sistema de punts: cada producte es valora amb determinats punts, i cada usuari en disposa d’una quantitat, que li permet escollir entre els productes disponibles. Mensualment, de mitjana, s’atenen a 547 famílies.

El Rebost es nodreix per dues vies: per les col·laboracions periòdiques que fa la població vilafranquina, del Gran Recapte, dels recaptes populars, de les entregues d’establiments locals, del Fons Europeu i del Programa SERNA. I, per altra banda, d’altres aportacions econòmiques, com és el cas de CaixaBank, que fa possible la compra directa d’aliments.

També et pot interessar

Comentaris