Som Sant Sadurní inicia un servei conjunt de repartiment a domicili

20/06/2020 - 18:18h

“T’ho portem a casa” és el nom de la prova pilot que s’allargarà fins a finals d’agost. La continuitat dependrà de l’èxit que tingui

La crisi sanitària i l’obligatorietat de tancar els comerços imposada per l’estat d’alarma va empenyer molts establiments a fer servei de repartiment a domicili, com l’única forma de poder generar ingressos. Ara, però, una vegada la majoria de locals ja estan oberts, molts no disposen dels mitjans necessaris per seguir oferint aquest servei als seus clients.

Aquest és el motiu pel qual des de l’associació Som Sant Sadurní han posat en marxa “T’ho portem a casa”, un projecte que preveu que els comerços que ho desitgin puguin donar un servei de repartiment a a domicili conjunt.

“Volem posar-ho fàcil per tal que els establiments ofereixin aquest servei com un servei més al client, que els aporti un valor afegit, i d’aquesta manera incentivar els clients a continuar comprant en el comerç local i de proximitat de Sant Sadurní”, han explicat des de l’entitat.

El primer pas de la iniciativa s’ha donat aquesta setmana iniciant la prova pilot que durarà fins a finals d’agost. L’objectiu és copsar quina demanda real hi ha en situació de normalitat, tant pel que fa a establiments com pel que fa a clients. També es vol veure com funciona el projecte, tant per detectar els punts de millora com per poder oferir aquest servei amb normalitat si la situació davant d’un possible rebrot de la Covid 19 ho requerís.

En aquesta primera fase, el servei el lliurament a domicili es farà únicament dins l’àmbit local de Sant Sadurní i en horari de matí i tarda, de dilluns a divendres, i també els dissabtes al matí.

Des de l’entitat es treballa per poder oferir el servei també a l’àrea d’influència del muncipi, i ampliar-ne els horaris sobretot de migdies i caps de setmana. Així es facilitaria que els establiments de restauració també puguin donar aquest servei.

T’ho portem a casa és un servei gratuït per al client, malgrat que pot estar condicionat a un import mínim de compra per part dels establiments que el faciliten. Només en una setmana, ja hi ha una trentena de comerços que s’han adherit a la iniciativa.

Els que se sumin a la proposta també seran donats d’alta a adomicili.slowshopping.cat, un directori conjunt del petit comerç català nascut durant la crisi sanitària per ajudar els petits comerciants per mitjà de les associacions de comerciants d’arreu del territori.

Per tal d’incentivar els establiments a oferir aquest servei als clients, l’entitat bonificarà els primers quinze repartiments a tots els establiments que s’apuntin al llarg del període de prova. Per poder oferir el servei, cal estar adherit a l’entitat comercial.

Els establiments que es vulguin sumar a la proposta cal que es posin en contacte amb Som Sant Sadurní, als telèfons 938.910.996 o 699.149.070.

Comentaris