Oxigen per al turisme del Penedès

Molts han estat els visitants que han optat per fer turisme al Penedès amb autocaravana en estat d’alarma | COOKIE
19/06/2020 - 20:00h

L’avançament en les fases de desescalada ha permès al sector turístic del Penedès obrir portes i rebre els primers visitants

El sector turístic va ser un dels primers que va notar l’envestida de la pandèmia al Penedès. Quan el govern va decretar l’estat d’alarma, hotels, càmpings i cases rurals van haver de tancar portes ràpidament. Molts tenien un bon gruix de reserves –que han perdut– per a aquesta primavera.

Malgrat tot, el desànim de fa unes setmanes s’ha transformat ara en esperança. L’obertura de fronteres amb l’àrea metropolitana de Barcelona ha donat una mica d’oxigen al sector turístic, que el cap de setmana gairebé va penjar el cartell de complet al territori.

“Si ho comparem, fins i tot podria dir que aquest mes de juny serà millor que el de l’any passat”, ha explicat Raimon Olivella, president de Masies del Penedès.

La decisió del govern de la Generalitat de separar el Penedès i l’àrea metropolitana en el procés de desescalada va caure com una gerra d’aigua freda al sector del turisme. Barrar el pas als visitants de l’àrea metropolitana suposava que només es podien rebre clients de la comarca i del Garraf. “Ens va deixar a tots una mica descoŀlocats”, reconeix Olivella, tot i que assegura que hi va haver visitants d’aquestes zones.

La diferència, però, la va marcar la possibilitat de desplaçar-se per tota l’àrea sanitària barcelonina. “La demanda ha estat altíssima. El cap de setmana passat vam omplir, i està previst que els dos pròxims també tinguem ple”, assegura el president de Masies del Penedès.

Sobre les previsions per a l’estiu, Raimon Olivella es mostra optimista. “Les reserves que han anat caient de turistes internacionals s’han refet amb visitants nacionals”, ha dit. I és que les previsions que els allotjaments de proximitat serien els més demanats amb la desescalada s’estan complint.

“Si ho comparem, fins i tot podria dir que aquest mes de juny serà millor que el de l’any passat”

Raimon Olivella, president de Masies del Penedès

La bona situació del Penedès i les característiques dels seus allotjaments no fan preveure que això passi. “La gent busca aquest tipus de llocs per pernoctar, amb espais oberts i poques zones comunes. Al Penedès molts allotjaments compleixen aquests requisits”, ha assegurat Raimon Olivella

“La gent ha vist que aquest tipus de turisme és sa i controlat, i això ho valoren”, apunta el president de Masies del Penedès, que mostra un “optimisme controlat” de cara a una campanya d’estiu que fa unes setmanes molts ja donaven per perduda.

Autocaravanes

Segons Ramon Riera, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, el passat cap de setmana unes 200 autocaravanes es van allotjar a les diferents àrees per a aquests vehicles que hi ha ubicades al Penedès. “La reunificació amb Barcelona es nota, i molt”, ha apuntat Riera, que ha assegurat que a més dels allotjaments, també els restaurants i els cellers han començat a notar l’obertura amb altres territoris.

“El que va succeir el cap de setmana passat potser és excepcional. L’allau de gent que ha vingut és altíssima. Quan es pugui circular per tot el país, potser baixarà”, apunta Riera.

Tanmateix, des del Consorci es fa una valoració molt positiva de l’augment de visitants en autocaravana, un fet que referma que l’àrea metropolitana és un mercat potencial per al territori. A més, aquest tipus de turisme és especialment interessant, perquè aposta per comerç de proximitat.

També et pot interessar

Comentaris