Els veïns de Torrelavit prioritzen les ajudes per fer front a impostos i taxes en la crisi de la Covid-19

FOTO: ACN
18/06/2020 - 21:00h

Un total de 121 famílies de Torrelavit participen en l’enquesta municipal sobre els efectes del nou coronavirus en l’economia de la llar

Un total de 121 famílies de Torrelavit han participat en l’enquesta municipal anònima que l’Ajuntament va repartir a tots els domicilis, en paper, i que també es podia contestar electrònicament a través d’un enllaç habilitat expressament per aquest motiu.

La major part de les persones que han participat en l’enquesta demanen que es prioritzin els ajuts en els impostos i taxes municipals. Tanmateix els ajuts per a l’adquisició de llibres i material escolar o per al lloguer també formen part de les idees que els ciutadans reclamen com a preferents.

La majoria de les persones que han participat són dones, es troben en la forquilla que va dels 26 als 55 anys, i formen part de nuclis familiars d’entre 3 i 4 persones.

De l’enquesta es desprèn que la majoria d’aquestes famílies disposaven de dos sous abans del decret d’estat d’alarma per l’emergència sanitària per la Covid-19. Majoritàriament, els enquestats treballen per compte d’altri, en un sector essencial o s’han incorporat a fer teletreball.

Malgrat tot, hi ha un petit percentatge de famílies que han estat afectades per ERTOS i, fins i tot, algunes persones han estat acomiadades de la feina a causa de l’emergència sanitària.

Les persones enquestades reconeixen que abans de l’estat d’alarma vivien còmodament i diuen que ara han perdut poder adquisitiu però confien que els arribarà per viure.

El govern municipal de Torrelavit va fer l’enquesta, entre el 17 de maig i el 2 de juny, amb la voluntat de recollir el màxim d’informació sobre l’estat general del poble i prendre decisions més adequades a la realitat municipal a l’hora de gestionar la partida extra de 21.500 euros que s’ha reservat al pressupost de 2020.

El regidor d’Hisenda, Sergi Urbano, va assegurar que el govern està “molt satisfet de la participació obtinguda” i que les dades extretes del qüestionari permetran treballar en un projecte més social “adaptat a les necessitats reals de les persones i no només sobre prejudicis o impressions prefixades”.

L’alcalde, Manuel Raventós, creu que iniciatives com l’enquesta sobre els efectes de la Covid-19 en l’economia familiar de Torrelavit permeten avançar en la idea que l’Ajuntament té les portes obertes a tothom i que el govern municipal treballa per la transparència i amb vocació de servei a tot el poble.

Raventós va recordar que, en el pressupost de 2020, que es va aprovar el passat 2 de juny, hi ha un fons de contingència que es destinarà a la bonificació d’impostos i taxes per a particulars, comerços, empreses i autònoms afectats per l’emergència de la Covid-19.

El fons també contempla la bonificació d’ajuts a beques i material escolar, a garantir la connectivitat de les famílies més vulnerables, i ajuts per a les activitats de lleure per a infants i joves.

Comentaris