Editat un nou projecte del cineasta calafellenc Laureano Clavero

18/06/2020 - 06:00h

El llibre fotogràfic ‘Enfocando la Segunda Guerra Mundial’ és preludi de dos audiovisuals propers i compta amb un prologuista de prestigi internacional

El cineasta i fotògraf argentí Laureano Clavero, resident des de fa anys a Calafell, ha publicat el llibre fotogràfic ‘Enfocando la Segunda Guerra Mundial’, de 90 pàgines i amb unes 150 imatges de gran qualitat que recreen dos episodis bèlics històrics: la batalla de Hürtgen i el desembarcament de Normandia.

De fet, aquest llibre és el preludi de l’estrena de dos documentals que Clavero ja té enllestits i que veuran la llum entre finals d’aquest any 2020 i el 2021: ‘Hürtgen into the muddy battle’, d’uns tres quarts d’hora de metratge; i ‘Road to Normandy’, que superarà l’hora.

Recreació fidel
Tots els treballs documentals de Laureano Clavero destaquen per la qualitat i fidelització en la recreació de la història que vol explicar, i per això treballa, per exemple, amb grups de recreació històrica que coneixen al detall el material i uniformes dels exèrcits en batalles com les de la Segona Guerra Mundial.

Així, recordem que Clavero va arribar a rodar imatges dels seus documentals als boscos de Marmellar (Baix Penedès), entre d’altres indrets.

‘Enfocando la Segunda Guerra Mundial’ compta amb textos de l’escriptor David López Cabia, autor de novel·la bèlica i divulgador històric; fotos de Sergio García; i la qualitat de l’obra vé certificada pel suport que li ha donat Dale Dye, assessor històric de pel·lícules com ‘Salvar al soldado Ryan’ i ‘Platoon’.

Dye és l’autor del pròleg del llibre que ja es pot trobar a la llibreria Esther de Segur de Calafell i a la plataforma digital Amazon.

Els documentals sobre els quals tracta el llibre fotogràfic promogut per Laureano Clavero van comptar amb el suport de personalitats com Jesús Hernández -divulgador de referència a Espanya sobre la Segona Guerra Mundial- i Daniel Sam -assessor històric del film ‘Dunkerque’-.

Anteriors projectes de Clavero
Laureano Clavero es va formar com a director de cinema a Barcelona i va descobrir la seva passió per la fotografia treballant amb membres de la prestigiosa revista National Geographic.

Ha guanyat diversos concursos fotogràfics i com a director de cine ha dirigit els projectes audiovisuals: ‘Les Quatre estacions, biografia d’un cinema’ (2009), ‘1533 Km.Hasta casa. Los héroes de Miramar’ (2012), ‘El diario de Peter Brill’ (2014) i properament sortiran al mercat els dos esmentats documentals de recreació històrica al voltant de la Segona Guerra Mundial.

Amb el productor i editor Sergio García va crear l’any 2014 l’empresa MIRASUD Producciones.

També et pot interessar

Comentaris