Diumenge, primer concert del programa “Equipaments tancats, programació oberta”

17/06/2020 - 12:00h

“Evocacions poètiques” amb Anna Roig i la Camerta Penedès es podrà veure per Penedès Televisió

La programació professional estable del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal s’ha hagut d’aturar fins a la tardor amb motiu de la Covid-19 però ofereix una nova programació d’arts escèniques i musicals amb el lema “Equipaments tancats, programació oberta”.

La programació arrencarà aquest diumenge amb el concert de la Camerata Penedès i Anna Roig sota el títol Evocacions poètiques, amb un programa fresc i emotiu per a un moment que mereix tota la calidesa. El repertori tindrà una durada de 30’ i es va enregistrat a l’Auditori Municipal a principis de juny. L’horari serà a les 7 de la tarda a través de Penedès Televisió. El concert obrirà amb una primera obra escrita per a quartet de corda, molt simbòlica per a la cultura catalana i inspiradora també en moments de possible desesperança. Vistes al mar, amb el subtítol “Evocacions poètiques”, va ser composta per Eduard Toldrà l’any 1921 en un moment de plena renaixença cultural.

L’obra es caracteritza per tenir un gran lirisme i una estètica amb toc mediterrani, influenciada pel cant i la literatura. Vistes el mar és un exemple clar d’aquesta influència, essent escrita i basada en la coneguda poesia La Ginesta, de Joan Maragall.

Continuarà el concert connectat al cant però canviant d’estil. La primera col·laboració de la Camerata amb la cantant Anna Roig amb qui interpretaran un parell de temes de la pròpia artista, arranjats especialment per a l’ocasió per Carles Sanz. El concert acabarà amb El cant dels ocells.
El quartet de corda de la Camerata Penedès estarà format per Clàudia Farrés i Sara Balasch (violins), Eura Fortuny (viola) i Irma Bau (violoncel).

També et pot interessar

Comentaris