Jonatan Carbó obrirà un cicle de concerts d’orgue dissabte a Montserrat

Xavi Gonzàlez
17/06/2020 - 06:00h

El primer dels concerts serà un acte d’homenatge a les victimes de la Covid-19

L’organista vilafranquí Jonatan Carbó serà l’encarregat d’obrir el cicle de concerts d’orgue d’aquest estiu que se celebren a partir d’aquest cap de setmana a l’Abadia de Montserrat. De fet, enguany s’havien de celebrar els deu anys del Festival Internacional Orgue de Montserrat. Cassià M. Just, in memoriam (FIOM), però a causa de la situació excepcional creada per la pandèmia del Covid-19, s’ha decidit traslladar tot el programa previst fins a l’estiu de 2021. L’alternativa, un cicle de concerts que tindran lloc a la Basílica de Santa Maria els dissabtes. D’aquesta manera, Montserrat no tanca les portes al món de la cultura i ofereix un programa musical que s’emmarca dins un cicle alternatiu titulat Festival de proximitat, protagonitzat per artistes del país, alguns amb projecció internacional, que s’han adaptat a les exigències actuals.

PUBLICITAT

Així, el primer concert del Festival de proximitat que tindrà lloc demà serà un homenatge a les víctimes de la Covid-19 i, especialment, a totes aquelles persones que han patit la malaltia a les poblacions de la Conca d’Òdena i el protagonitzarà Jonatan Carbó, professor d’orgue al Conservatori d’Igualada i molt lligat també a l’orgue d’El Vendrell, on Pau Casals va aprendre les primeres notes de música. Amb una carrera important, Carbó oferirà un programa marcat també per la proximitat en el repertori. Començarà amb la famosa Tocata i fuga en re menor, de Johann Sebastian Bach, continuarà amb peces d’Arvo Pärt i de Max Reger i acabarà amb l’obra Pastoral, del P. Antoni Massana, i la Fantasia en fa menor de Wolfgang Amadeus Mozart. L’accés als concerts serà gratuït, però caldrà tenir en compte que la capacitat de la Basílica quedarà reduïda per complir amb la normativa de distància social permesa. Les persones que vulguin assistir-hi es recomana que facin una reserva de localitat a través del telèfon 93 877 77 66 o del correu-e marketing@larsa-montserrat.com.

PUBLICITAT

La resta de concerts estaran protagonitzats per noms de primera línia en el camp de l’orgue com Juan de la Rubia, organista titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona; El mestre Miquel González, director adjunt del FIOM o l’organista japonesa resident a Catalunya Izumi Kando.

També et pot interessar

Comentaris