Dijous es presenta el llibre “El camí dels molins”

Avatar
16/06/2020 - 12:20h

Editat per Arola edicions, és una proposta de l’escriptora Roser Guasch i de l’artista Camil·la Pérez

Aquest dijous 18 de juny, a les 8 del vespre, el claustre de Sant Francesc acollirà la  presentació del llibre El camí dels molins, una proposta de l’escriptora Roser Guasch Bea i l’artista Camil·la Pérez Salvà. La presentació anirà a càrrec de l’escriptora Teresa Costa-Gramunt. Amb el propòsit de recuperar poc a poc l’activitat cultural en directe, aquest dijous tindrà lloc la presentació del llibre, editat per Arola edicions.

Es tracta d’un projecte expositiu i d’un llibre creat a quatre mans que fusiona les aquarel·les de Camil·la Pérez Salvà i els textos de Roser Guasch. El lector/visitant hi trobarà com es conjunten, d’una banda, la riquesa pròpia de l’austeritat d’uns pocs traços molt exactes, i, de l’altra, el vigor d’uns textos i els colors delicats de que polsen el nervi poètic de la natura.

El camí dels molins neix dels passeigs que les dues autores de l’exposició van realitzar al municipi de Banyers del Penedès. Allà hi ha restes de tres molins fariners de l’època medieval. Estan situats al costat del torrent: al Molinet, a Can Ravella i a Saifores. Els separa una distància d’arbres i flors. Aquests molins comuniquen els silencis que envolten els paisatges, assenyalen els camins antics plens de la història que ens identifica avui. Lletres i pinzells que han anat a buscar a les artistes. D’aquest transitar, n’han nascut un llibre i una exposició. El camí de la vida i de l’art segueixen el dels molins.

En paraules de Camil·la Pérez: “pintar flors és una meditació. No les trio pas jo, les flors; elles em trien a mi, som veïnes, ens amara la mateixa pluja i ens escalfa el mateix sol.

Per la seva banda, Roser Guasch plasma la seva creació literària d’aquesta manera: “reflexions, pensaments, algun vers, referències orals, diàlegs, records, històries, moments..”.

PUBLICITAT

Aquesta seria la síntesi del contingut d’aquesta obra de vint-i-set aquarel·les que van ser creades l’any 2017 i que  també es presenten en el format expositiu  en l’ordre cronològic de les estacions.

Teresa Costa-Gramunt, que presentarà el llibre, és autora d’una quarantena de llibres entre assaigs, narracions, llibres de viatges, poemes i prosa poètica. La seva obra, centrada en la feminitat i en la dona com a subjecte d’investigació, també inclou reflexions metafísiques, en el fet artístic i en la relació entre mitologies i cultures entre Orient i Occident. Ha estat inclosa en antologies poètiques i literàries i ha estat traduïda a diverses llengües.

L’aforament al recinte del claustre de Sant Francesc es limitarà a 30 persones assegudes i caldrà mantenir en tot moment la distància de seguretat. Tothom haurà d’accedir al recinte amb mascareta.

L’exposició “El camí dels molins” es podrà visitar fins al diumenge 5 de juliol en horaris de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.

També et pot interessar

Comentaris