Firart tancarà portes després d’una etapa de 33 edicions

14/06/2020 - 06:00h

Enguany comptarà amb una cinquantena d’artistes que han passat per l’autoservei durant totes aquestes edicions

Firart, l’autoservei de pintura que cada any organitza Petit Format SL, tancarà una etapa de 33 edicions un cop s’acabi la d’enguany. Carregada de simbolisme, la del 2020 serà especial, sobretot pel condicionament de la pandèmia de la Covid-19. Ricard Rafecas, Quim Jubert i Ramon Nadal, artífexs d’una idea que ha funcionat molt bé i que ha buscat sempre, d’una banda, acostar l’art al gran públic a preus econòmics i de l’altra per ser un espai de promoció per a nous artistes, han dit prou. Una decisió molt meditada i presa en acabar l’edició de l’any passat amb l’argument que potser la fórmula ja està caducada i ara el què cal és fer un pas enrere i deixar pas a noves iniciatives i gent jove.

També han explicat que l’edició d’aquest 2020 es farà, malgrat el coronavirus, tot i que serà diferent de les anteriors. Així, l’entrada a la capella de Sant Joan estarà regulada i l’aforament serà el que permetin les autoritats sanitàries, però sempre evitant les aglomeracions. Pel que fa als cinquanta artistes que hi participaran, es tracta d’autors que han passat durant aquests 32 anys per l’autoservei i que han estat convidats pels organitzadors, de manera que enguany no s’ha fet cap selecció.

Pel que fa al Premi Nadal Cava, després de 26 edicions, enguany no se celebrarà. El substituirà un acte de reconeixement als pintors que han passat durant tots aquests anys per l’autoservei, entre els quals destaquen August Rossell o Montserrat Socias que han participat en totes les edicions. Malgrat tot, sí que es farà la tradicional subhasta –amb les distàncies reglamentàries entre persones– al pati de l’Escola Estalella Graells i amb un subhastador o subhastadora encara per conèixer.
Des de Petit Format SL volien que aquesta fos una edició especial. De fet, hi havia moltes idees, les quals hauran de quedar al calaix per sempre.

També et pot interessar

Comentaris