Sant Sadurní posa més de mig milió d’euros sobre la taula per frenar la crisi

L’alcalde de Sant Sadurní amb els portaveus dels grups municipals després del ple de dimecres. FOTO: AJUNTAMENT
11/06/2020 - 18:00h

El ple aprova un paquet d’ajuts directes, subvencions i bonificacions consensuat i aprovat per tots els grups municipals del consistori

Sant Sadurní ha posat sobre la taula més de mig milió d’euros per fer front a la crisi que ha provocat la pandèmia del nou coronavirus. Als recursos que ja ha invertit de manera directa fins ara, el consistori hi ha sumat el que dedicarà a fer realitat el decàleg de mesures que han teixit conjuntament tots els grups municipals.

El document, aprovat en un ple extraordinari aquest dimecres, inclou diferents eines que incidiran en tres àrees diferents: la social, l’econòmica i la cultural. Algunes de les propostes que inclou el decàleg ja s’havien fet públiques (com els 40.000 euros que es destinaran a ajudes per al lloguer), i d’altres s’han anunciat aquesta setmana.

Entre d’altres, destaca la voluntat de potenciar el casal d’estiu per tal de facilitar la conciliació familiar i laboral de les persones que s’hagin de reincorporar a la feina i no tinguin ningú amb qui deixar els infants, o un pla d’ajudes per a les famílies que es trobin es situació de vulnerabilitat i no puguin cobrir les necessitats bàsiques.

Més a mitjà termini, en el document es reflecteix la voluntat de l’Ajuntament de treballar per implementar la tarificació social en les ordenances del 2021. Aquesta és una mesura que Sant Sadurní En Comú i la CUP fa molt de temps que demanen a l’equip de govern, però que fins ara no s’havia estudiat.

La crisi ha fet que hi hagi acord entre els diferents grups per analitzar com es podria aplicar aquesta eina, que servirà per gravar les rendes en funció de la seva dimensió. Es crearà una comissió per treballar el tema.

Els sectors cultural i turístic també són beneficiaris directes de les ajudes, que tenen com a objectiu reactivar-los a mesura que vagin avançant les fases de la desescalada.

També et pot interessar

Comentaris