Vilafranca tindrà una festa major molt diferent, però en tindrà

10/06/2020 - 21:04h

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ofereix als administradors que organitzin també la del 2021

“Irrepetible” és el lema que van escollir els cinc administradors de la festa major de Vilafranca 2020. Era impossible que s’imaginessin el que havia de venir les setmanes següents. Feia 3 mesos i un dia que els administradors no convocaven una roda de premsa presencial. Amb l’esclat de la pandèmia tot ha canviat, i molt. Ells, malgrat tot, no han deixat de treballar de manera telemàtica dia sí dia també, i avui han convocat els mitjans de comunicació per explicar com estan preparant la més típica en aquest moment tan excepcional.

Si bé fins ara estaven preparant la festa major de manera convencional (és a dir, incloent-hi tots els actes tradicionals), la situació causada per la Covid-19 és molt diferent i, tal com explicava Pere Nin, “la realitat és una altra” i s’hi han “readaptat”. Tots cinc, que estaven acompanyats de l’alcalde Pere Regull i del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, tenen molt clar que serà una festa major totalment adaptada a la situació sanitària que marquin les autoritats corresponents i que a hores d’ara no tenen decidit com serà. “Podem tenir una intuïció de com podrà ser”, han dit. I és que tant l’alcalde com els administradors mantenen que a primers de juliol es poden marcar unes directrius sanitàries que potser a finals d’agost canvien.

A tot això (i sense especificar cap acte en concret que no es pugui fer, tot i que hi ha moltes evidències que alguns no seran possibles), sobre el programa han explicat que també serà diferent i que entrarà a impremta més tard del que és habitual.

Però sens dubte, el titular més destacable de la roda de premsa el va donar el mateix alcalde, quan públicament va oferir al quintet administrador poder gestionar la festa major del 2021 sigui com sigui la del 2020, un oferiment que tots cinc han acceptat formalment.

Per la seva banda, Pablo Sancho va explicar que els administradors volen donar tres missatges ben clars. D’una banda, treballen per fer la millor festa major amb les circumstàncies actuals. De l’altra, tenen molt clar que serà una festa molt diferent a la tradicional, de manera que molts dels actes habituals no seran ortodoxos i algun potser serà simbòlic (sobre aquest no van voler entrar en detalls) i que assumeixen que la d’aquest any serà una festa major atípica però que sanitàriament serà totalment segura i que no posaran en risc a ningú.

També van voler fer extensiu el seu agraïment a moltes persones que els han donat el seu suport en aquests moments de tanta angoixa i incertesa.

També et pot interessar

Comentaris