Estafa al Consell Comarcal del Baix Penedès per un import de 244.000 euros

09/06/2020 - 09:48h

L’ens va pagar els diners a un estafador que es va fer passar per l’empresa que fa el manteniment de les depuradores

Els Mossos d’Esquadra investiguen una estafa de 244.000 euros al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP).

A finals de l’any passat -concretament, el mes de novembre, segons ha trascendit ara-, l’ens comarcal va ser víctima d’un fals correu electrònic amb el qual una persona es va fer passar per representant d’una empresa proveïdora de serveis i va comunicar un canvi de número de compte bancari per poder cobrar una factura.

Aquesta persona, però, va resultar ser un testaferro que cobrava una comissió i derivava els diners a una empresa de transferències internacionals, segons ha avançat el Diari de Tarragona, ha pogut confirmar l’ACN i posteriorment ha informat el mateix CCBP.

Els estafadors serien de països de l’Europa de l’Est i van fer servir correus electrònics i documents falsos.

L’estafa es va descobrir en el moment que l’empresa adjudicatària del manteniment de les depuradores de la comarca va reclamar el pagament de la factura, la qual ja havia estat pagada als estafadors.

Des del Consell Comarcal del Baix Penedès s’assenyala que la investigació a càrrec dels Mossos d’Esquadra continua oberta per intentar recuperar els diners. “El cas es va denunciar de seguida, el passat mes de desembre, quan des del Consell es van detectar anomalies en el pagament de diverses factures”, explica l’ens comarcal en un comunicat fet públic aquest dimarts al matí. “Des del Consell s’esperava que les investigacions i restitució dels diners serien ràpides, però, de moment, les diligències judicials continuen sota investigació”, afegeix.

“Sembla que l’estat d’alarma pel coronavirus segurament alentirà encara més el cas”, diu també el CCBP.

El CCBP no és l’única administració pública que ha estat víctima d’aquesta estafa semblant a la que s’han dut a terme a d’altres indrets, segons alerten els Mossos d’Esquadra.

Així, recentment, el Consorci de Serveis Agroambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i els ajuntaments d’Horta de Sant Joan (Terra Alta) i de Vandellòs i Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) han estat víctimes d’estafes similars.

Els investigadors intenten rastrejar el moviment dels diners pagats pel CCBP i no descarten recuperar-los, ni que fos una part, la qual cosa tampoc no és fàcil perquè, sovint, els diners canvien ràpidament de mans i no és infreqüent que hi intervinguin noms de titulars de comptes que són falsos.

En aquest sentit, el president del CCBP, Joan Sans, ha conclòs: “Estem convençuts que podrem recuperar tots els diners quan tot aquest procés judicial finalitzi.”

També et pot interessar

Comentaris