Black lives matter, també a Vilafranca

La comunitat negra africana ha convocat la concentració contra el racisme. Foto: José Paredes
07/06/2020 - 12:26h

La comunitat negra ha convocat una concentració aquest diumenge al matí en memòria de George Floyd i contra el racisme.

L’onada de protesta que es va aixecar als Estats Units com a conseqüència de la mort de George Floyd a mans de la policia ha arribat al Penedès. 

La Comunitat Negra Africana i Afrodescendent ha convocat una concentració aquest diumenge a la plaça de la Vila de Vilafranca que ha congregat desenes de persones al voltant d’un lema que s’ha convertit en global: “Black lives matter” (Les vides dels negres importen).

Es tracta d’una de les accions que el moviment antiracista ha convocat a diverses ciutats espanyoles i que, a Catalunya, s’han fet a Barcelona, a Sitges i a Vilafranca del Penedès. La concentració s’ha fet seguint les instruccions de dur mascareta i respectar la distància de seguretat.

Imatge de la concentració contra el racisme a Vilafranca. Foto: José Paredes

La mort del ciutadà afroamericà George Floyd va tornar a posar en evidència un racisme estructural als Estats Units que afavoreix actuacions policials del tot reprovables. 

Floyd va ser detingut per uns agents de policia que el van immobilitzar durant set minuts posant-li el genoll d’un dels policies al clatell de Floyd. El detingut va morir poc després a l’hospital per l’asfíxia provocada pels agents.

Les imatges de la detenció han colpit la societat nord-americana, que ha protagonitzat unes accions de contestació social mai vistes des del Maig del 68. La indignació per les actuacions racistes han trobat complicitat arreu del planeta i una prova d’això és la que s’ha vist aquest diumenge al Penedès, amb les concentracions a Vilafranca i Sitges, on s’ha deixat clar que també aquí, les vides dels negres importen.

Comentaris